Čisto

Trik s octom uz koji će perilica posuđa zamirisati i zablistati

Prema stručnjacima, stroj za pranje posuđa bi se trebao očistiti barem jednom mjesečno.
Lifestyle / Flash | 14. 01. 2020. u 15:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jeste se ikada zapitali uprljali se tijekom pranja i sama perilica posuđa? Ako je tako, tko onda pere perilicu posuđa?

Prema stručnjacima, stroj za pranje posuđa bi se trebao očistiti barem jednom mjesečno. Dakle, uzmite malo bijelog octa i sode bikarbone.

Prvi korak prema čišćem aparatu za pranje posuđa uključuje uklanjanje donje police za posuđe te uklanjanje hrane ili drugog smeća koje bi moglo ući u odvod (ovo je dio na kojem bi možda željeli nositi gumene rukavice).

Čišćenje svega što bi moglo začepiti rad perilice posuđa pomoći će joj u učinkovitijem radu te poboljšati odvodnju. Potom ulijte šalicu octa u spremnik za suđe - npr. u malu posudu (bez poklopca). Stavite je na gornji odjeljak perilice posuđa, a zatim pokrenite perilicu kroz ciklus tople vode. Ocat će pomoći u ispiranju masnoća i prljavštine, a smanjit će i mirise.

Posljednji korak čišćenja perilice posuđa uključuje ispiranje soda bikarbonom - iznenađujuće svestran proizvod nije dobar tek za spravljanje kolača – dobar je i kod čišćenja perilice posuđa. Jednu šalicu sode bikarbone pospite po dnu perilice posuđa, a zatim pokrenite još jedan ciklus tople vode. Nakon što to napravite, unutrašnjost perilice posuđa trebala bi biti blistava, bez mrlja, javlja Miss7.

Kopirati
Drag cursor here to close