Višestruko djelovanje

Trik s lovorovim listom koji će vas spasiti od najezde komaraca

Radi se o fantastičnom triku za koji mnogi ne znaju, a doslovce će vas spasiti od najezde komaraca. Osim toga, osjećat ćete se opuštenije, sretnije i optimističnije
Lifestyle / Flash | 25. 06. 2019. u 16:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Spojevi u lovorovom listu djeluju smirujuće na tijelo i psihu kada ih udahnemo, a osim toga, tjeraju dosadne krvopije koje su okupirale naša područja.  Sve što trebate napraviti je zapaliti nekoliko suhih listova u prostoru u kojem boravite, dim će rastjerati komarce i poboljšati vam raspoloženje.

Prednost ove metode u odnosu na kupovne preparate je u tome što kod lovora nećete udisati štetne kemikalije već posve prirodan miris. Umjesto paljenja suhi lovor možete i razmrviti pa ga posipati tamo gdje boravite, recimo po dvorištu ispod ležaljke na kojoj se odmarate, prenose 24.sata.hr.

Miris lovora trebao bi otjerati i druge dosadne kukce, poput muha, mušica...

Komarci ne vole ni miris bosiljka, lavande, citronele, kadulje, ružmarina, mačje trave i matičnjaka. Pomoći će vam i osušeni talog kave, samo ga stavite u metalnu posudicu i zapalite. Talog kave pomaže i u borbi protiv mrava - posipajte mjesta na kojima se okupljaju i miris će ih nagnati da se presele na neku drugu lokaciju.

Kopirati
Drag cursor here to close