oslobodite se

Tri straha koja vam mogu uništiti život

Lifestyle / Flash | 20. 10. 2016. u 13:37 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Život je ipak prekratak da bismo ga proveli kao robovi neke svoje intimne i često izmišljene frke i panike. Zato recite zbogom svim strahovima koji vas koče, piše Cosmopolitan.hr.

Strah od nepoznatog.

Nezadovoljni ste svojim poslom, ali ne usudite se tražiti novi jer... tko zna, možda bi vam na drugom radnom mjestu bilo još gore. Uostalom, čini vam se da nemate energije za upoznavanje gomile novih ljudi.

A i ona kantina u kojoj ručate svaki dan ima stvarno finu hranu pa bi vam bilo teško zaboraviti te njoke s tartufima. A i ured je tri kilometra dalje od vašeg starog ureda. Zapravo samo tražite izgovore da se ne upustite u avanturu nečeg novog i vama potpuno nepoznatog. Sjećate li se kako vam je kao djetetu bilo neugodno ući u trgovinu i nešto pitati?

E pa ovo je ista stvar, koju isto tako morate nadrasti. Isprva će vam možda biti malo nelagodno i nećete se osjećati sigurno i samopouzdano kao u vama dobro poznatoj okolini no...da vam je baš tako ugodno i dobro, ne biste ni razmišljali o nečem novom, zar ne?

Strah od gubitka

Već dugo osjećate da to više nije to s vašim dečkom ali ne možete zamisliti da ga ostavite. To bi bilo kao da izgubite... najboljeg prijatelja ili brata.

Radije ćete ostati u vezi koja vas više ne ispunjava negoli dopustiti osjećaju gubitka da vas preplavi. Ili se možda toliko bojite da će vas dečko kojeg obožavate ostaviti, da živite u konstantnom strahu, panici i provjeravanju njegovih sms poruka kako biste otkrili da li vas možda vara. Vi ne živite.

Umjesto da uživate u onom što jest, vi živite u strahu od onog što bi možda moglo biti.

Strah od propuštanja

Ne postoji premijera, promocija ili tuluma za koji ste saznali, a da na njemu niste bili. Ma koliko bili umorni, oblačite štikle i izlazite jer je strah da ćete, ostanete li kod kuće, nešto propustiti jači od svega. Pogotovo ako ste single. Svaki propušteni izlazak u vašoj je glavi propuštena šansa da nekog upoznate.

No, budimo realni? Koliko ste puta bili vani u posljednjih pola godine, bez „rezultata“. Možda je vrijeme da upišete pauzu od izlazaka i dopustite sebi da ih se malo zaželite. Tad ćete zračiti sasvim drugačijom energijom od ove „očajničke“ kojom zračite sada.

Kopirati
Drag cursor here to close