Ponovno su hit

Tri kultna para tenisica vraćaju se na velika vrata

Čini se kako je modno razdoblje pred nama obilježeno povratkom nekoć popularnih modela obuće.
Lifestyle / Flash | 15. 04. 2021. u 14:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neke trendove dirigiraju slavni dizajneri i modne kuće, neke proslave društvene mreže, a neki zahvaljujući repetitivnosti modnoga svijeta dožive svoj veliki 'comeback'.

Kao što smo to već imali priliku vidjeti na primjeru ljetnih cipela, čini se kako je modno razdoblje pred nama obilježeno povratkom nekoć popularnih modela obuće.

Iznimka nije ni svijet tenisica, a novim stazama slave koračaju tri dobro poznata modela.

1. All Star

Prvi trend koji ćemo spomenuti zapravo nikada nije zamro, ali je dobio novo lice. Riječ je o Converse All Stars tenisicama koje su u domaćoj javnosti poznatije kao 'starke'.

Izvorno nastale kao košarkaške tenisice brzo su našle svoj put s terena na ulice te postale neizostavni dio urbane mode.

Premda posljednjih sezona nisu u centru pozornosti, starke nikada nisu iščezle s polica dućana te iz sezone u sezonu uspješno nađu nove poklonike.

I dok smo proteklih godina bili svjedoci prevlasti nižeg modela, sudeći prema fotografijama koje su preplavile društvene mreže, izgleda kako klasične crne starke čija visina seže do gležnja ponovno postaju rado viđen model tenisica, prenosi miss7.hr.

2. Air Jordan

A društvene mreže su kumovale povratku još jednog poznatog modela košarkaških tenisica - Jordanica.

Riječ je o modelu visokih tenisica koji je 1984. godine od strane Nikeovih dizajnera kreiran za, po mnogima, tada najboljeg košarkaša svijeta Michaela Jordana. Na tržištu su dostupne različite verzije ovih tenisica, no među trendsetericama su posebno popularni takozvani retro modeli.

3. Reebok Classic

Svoje mjesto na listi pronašao je Classic Leather model kojeg mnogi smatraju najlegendarnijem tenisicom proizašlom iz pera Reebokovih dizajnera.

Svoju 'novu slavu' uvelike duguje pobuđenom interesu za modu devedesetih, razdoblje u kojem su ove tenisice slovile za 'hit komad'.

Osim retro izgleda, dodatan plus za ovaj model jest taj što je riječ o potpuno bijelim tenisicama.

One se smatraju kraljicama proljeća, a prvenstveno ih obožavamo zbog njihove praktičnosti te činjenice da ih je vrlo lako kombinirati s različitim modnim komadima.

Kopirati
Drag cursor here to close