Misija OSCE-a

Trebinje za tolerantniju i otvoreniju zajednicu

Prvoj u nizu radionici, na temu promocije i provođenja Akcijskog plana za ostvarenje društvene povezanosti u zajednici za 2019, su nazočili predstavnici gradskih vlasti, policije, medija.
Lifestyle / Flash | 01. 03. 2019. u 12:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Provođenje Akcijskog plana za ostvarenje društvene povezanosti u zajednici će se fokusirati na uspostavljanje mehanizma za djelovanje javnosti u slučajevima incidenata motiviranih predrasudama i za promociju tolerantnije i otvorenije zajednice'', zaključak je današnje radionice Misije OSCE-a BiH u Trebinju.

Prvoj u nizu radionici, na temu promocije i provođenja Akcijskog plana za ostvarenje društvene povezanosti u zajednici za 2019, su nazočili predstavnici gradskih vlasti, policije, medija, organizacija civilnog društva okupljenih oko Koalicije za borbu protiv mržnje, akcijskog foruma, i mladih. Oni su razgovarali o aktivnostima predviđenim u okviru Akcijskog plana i dogovorili se o budućim koracima u cilju njegovog provođenja i promocije unutar zajednice.

Akcijski plan je prošle godine izradila je radna skupina koju je imenovao gradonačelnik Trebinja, te uz podršku Misije OSCE-a u BiH. Kao prvi dokument te vrste u BiH, plan je usvojio gradonačelnika krajem studenog 2018., a podršku njegovom provođenju također je pružilo i rukovodstvo Skupštine grada.

Ovo je bila prva od tri radionice u organizaciji Misije OSCE-a u BiH, a u predstojećem razdoblju radionice na ovu temu će se održati u Nevesinju i Bileći.

Kopirati
Drag cursor here to close