Prognoza i ceste

Trebinje se probudilo na plus 18

Lifestyle / Flash | 16. 02. 2016. u 07:13 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno vrijeme s kišom u većem dijelu zemlje.

Temperature zraka u 7.00 sati: Bjelašnica 2 stupnja, Kupres 3, Bihać, Drvar 5, Bugojno, Gradačac, Jajce, Prijedor, Sanski Most, Sokolac 6, Banja Luka, Tuzla 7, Bijeljina, Doboj, Goražde, Livno, Srebrenica, Zenica, Zvornik 8, Sarajevo 9, Ivan-sedlo 10, Mostar 14, Neum, Stolac i Trebinje 18 stupnjeva.

U Bosni i Hercegovini danas će prevladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme s kišom, uglavnom, prijepodne. Poslijepodne kiše može biti još u Krajini i ponegdje u sjevernim područjima Bosne. U ostaku zemlje prestanak padavina i razvedravanje na istoku Bosne i u Hercegovini. Puhat će slab do umjeren, istočni i sjeveroistočni vjetar u Bosni, a u Hercegovini ,umjeren do jak, jugoistočni. Dnevne temperature od 7 do 13, na jugu od 15 do 20 stupnjeva.

Jutros nisu zabilježeni duži zastoji u odvijanju prometa. Kolovoz je pretežno mokar, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta.

Zbog novih padavina učestali su odroni zemlje ili kamenja, a izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Foča, Konjic-Mostar, Prozor-Jablanica, Bihać-Bosanska Krupa, Jajce-Banja Luka i Gacko-Tjentište.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Kopirati
Drag cursor here to close