Aplikacijama za upoznavanje

Tražite sigurnu ljubav? Potražite cijepljenu ljubav

Ideja o oznakama na aplikacijama za upoznavanje pokrenuta je u SAD-u u svibnju.
Lifestyle / Flash | 07. 06. 2021. u 21:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanski korisnici aplikacija za upoznavanje moći će odabrati žele li da se na njihovim profilima prikazuje oznaka da su cijepljeni protiv covida-19, pišu britanski mediji. Unatoč tome, neće biti moguće provjeriti jesu li oni koji imaju tu oznaku uistinu cijepljeni.

Vlasnici aplikacija za upoznavanje Tinder, Bumble, Badoo, Match, Hinge, Plenty of Fish, OurTime i Muzmatch sklopili su partnerstva s vladom Velike Britanije. Ideja o oznakama na aplikacijama za upoznavanje pokrenuta je u SAD-u u svibnju.

Neke aplikacije potiču one s oznakom da su cijepljeni besplatnim bodovima ili pristupom premium značajkama koje se obično dodatno plaćaju. Bumble će svojim članovima omogućiti i razmjenu preferencija o spojevima tijekom pandemije, poput stavova o fizičkoj distanci  i nošenju maski. Britanski ministar nadležan za cijepljenje Nadhim Zahawi opisao je novu inicijativu kao „nevjerojatnu vrijednost“ za britanski program cijepljenja protiv covida-19.

Nedavna YouGov anketa provedena na gotovo 5.000 odraslih Britanaca otkrila je da 28 posto anketiranih ne bi izišlo s nekim tko se nije cijepio, dok dva posto ne želi izići s nekim tko je primio neko od cjepiva. Ipak, postoje neke zabrinutosti oko statusa cjepiva i privatnosti.

Prošlog je mjeseca revidiran sustav prijava za cijepljenje u Engleskoj nakon prigovora da je moguće procijeniti koliko je cjepiva pojedinac primio unoseći osnovne podatke kao što su ime te poštanski broj. Stephanie Hare, istraživačica koja se zalaže za privatnost, rekla je da je zbog dobrovoljnog postavljanja oznake nije potrebna službena dokumentacija te je rizik za privatnost izrazito nizak.

"Već je uobičajeno da u homoseksualnoj muškoj zajednici dijele HIV status", dodala je. LGBTQ aplikacije za upoznavanje, poput Grindra i Scruffa, do sada nisu imenovane u vladinom programu vezanom za cijepljenje protiv covida-19, prenosi Hina.

 

Kopirati
Drag cursor here to close