''Moja kosa, tvoja kosa''

Travnički srednjoškolci donirali kosu za djecu oboljeni od raka

Akcija je održana na inicijativu profesorice Hanan Maglić koja ističe da se za šišanje i doniranje kose prijavilo oko 30 učenica ove škole, ali i ostali građani Travnika.
Lifestyle / Flash | 11. 06. 2018. u 15:31 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U projekt "Moja kosa, tvoja kosa" u ponedjeljak su se uključili i učenici Mješovite srednje ekonomsko-ugostiteljske škole u Travniku, u kojoj je održana akcija šišanja i doniranja kose za izradu perika za djecu oboljelu od raka. 

''Razmišljala sam dosta o ovoj akciji, a ono što me je baš natjeralo da doniram kosu bile su slike djece oboljele od raka. To me rastuži, tako sam odlučila donirati kosu koja će meni narasti, a njima znači više nego meni'', kazala je učenica Elmedina Kasumović. 

Akcija je održana na inicijativu profesorice Hanan Maglić koja ističe da se za šišanje i doniranje kose prijavilo oko 30 učenica ove škole, ali i ostali građani Travnika. 

''U jednom razredu imamo čak sedam učenica koje su donirale kosu i to je ona humanost koju nosimo od kuće, a koju i mi u školi nastojimo njegovati. Posljednjih sedam dana, svakodnevno su pristizale i prijave naših sugrađana koji su se željeli sudjelovati u akciji, tako da će sigurno biti 40-ak donatora'', kazala je Maglić. 

Član Udruge "Srce za djecu koja boluju od raka u Federaciji BiH", student Muhamed Mahmić kaže kako gubitak kose, tijekom terapije, djeci predstavlja teško iskustvo, te da je cilj ove akcije barem djelomično im olakšati borbu sa teškim oboljenjima. 

''Pošto su te perike jako skupe, mi smo pokrenuli akciju kako bismo im pomogli, pogotovo djevojčicama koje gubitak kose često doživljavaju tragično. Veoma smo zadovoljni današnjim odzivom u Travniku'', naglasio je. 

Prva javna kampanja doniranja kose za potrebe izrade dječjih perika održana je u Sarajevu u veljači 2017. godine, nakon čega je nastavljena i u ostalim gradovima BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close