Prognoza

Toplo se obucite, niske temperature za vikend

Jutarnja temperatura od minus sedam do minus jedan, na jugu od minus dva do tri stupnja.
Lifestyle / Flash | 27. 12. 2019. u 09:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme, a meteorolozi predviđaju da će tako biti i tijekom dana.
Temperature zraka izmjerene u sedam sati iznosile su na Bjelašnici minus deset, u Drvaru i Livnu minus tri, Bugojnu, Ivan Sedlu i Sokocu minus dva, Sanskom Mostu minus jedan, Banjoj Luci, Bihaću, Grudama i Zenici nula, Sarajevu, Širokom Brijegu i Srebrenici jedan, Doboju i Zvornik dva, Trebinju četiri, Gradačcu i Stocu pet, Mostaru šest, a Neumu sedam stupnjeva.

U večernjim satima u većem dijelu Bosne u nizinama će ispočetka padati kiša, a u višim područjima susnježica i snijeg. Tijekom noći na subotu u Bosni i u nizinama će padati snijeg ili susnježica. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između tri i osam, na jugu zemlje od osam do 12 stupnjeva.

U Sarajevu je vrijeme oblačno, a u večernjim satima se prvo očekuje kiša koja će tijekom noći preći u snijeg. Najviša dnevna temperatura zraka oko četiri stupnja.

U subotu u Bosni očekuje se pretežno oblačno vrijeme s kišim i snijegom. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od minus četiri do jedan, na jugu od nula do četiri, a dnevna od minus dva do tri, na jugu od četiri do osam stupnjeva.

U nedjelju u Bosni očekuje se pretežno oblačno, a u Hercegovini sunčano vrijeme. U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne sa slabim snijegom. Jutarnja temperatura od minus sedam do minus jedan, na jugu od minus dva do tri, a dnevna od minus četiri do dva, na jugu od dva do sedam stupnjeva.

U ponedjeljak u centralnim i istočnim područjima Bosne jutro će biti pretežno oblačno uz postepeno razvedravanje tijekom dana. U ostatku zemlje bit će pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od minus devet do minus tri, na jugu od minus dva do tri, a dnevna od minus tri do tri, na jugu od tri do sedam stupnjeva, prognoze su Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH)

Kopirati
Drag cursor here to close