Baci lajk

Top 20 Instagram destinacija

Naime, listu je sastavio potral ''Hoppa'' na osnovu fotografija korisnika koje su obilježene hashtagovima o putovanjima i imenom grada.
Lifestyle / Flash | 03. 07. 2019. u 11:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

London je pobjednik top liste turističkih destinacija sa kojih korisnici društvene mreže Instagram postavljaju najviše slika.

Naime, listu je sastavio potral ''Hoppa'' na osnovu fotografija korisnika koje su obilježene hashtagovima o putovanjima i imenom grada.

Prvi put kada je ta lista sastavljana, New York je bio apsolutni pobjednik, a London je bio na drugom mjestu. Sada se britanska prijestolnica nalazi na prvom mjestu, sa skoro 120 milijuna postavljenih fotografija u godini za nama. Na drugom mjestu je Pariz, slijedi New York, zatim Dubai, Istanbul, Jakarta i Los Angeles. Osma je Barcelona, slijedi Moskva i zatim Tokio.

Foto: Unsplash / London
Foto: Unsplash / Pariz
Foto: Unsplash / New York
Foto: Unsplash / Dubai

Na listi su se još našli i Berlin, Toronto, Las Vegas, Singapur, Hong Kong, Amsterdam, Sydney, Melbourne, San Francisco, Abu Dhabi.

Ovaj portal posebno je napravio rang listu gradova odakle ljudi objavljuju selfije, nasuprot ''običnim'' turističkim fotografijama. Na prvom mjestu te liste je Berlin, a slijede ga Šangaj, Seuol, Jakarta, Karakas, Osaka, London, Moskva, San Francisco, Toronto, prenosi hocu.ba.

Foto: Unsplash / Berlin
Kopirati
Drag cursor here to close