Promjene

Toblerone promijenio oblik, kupci nezadovoljni

Lifestyle / Flash | 08. 11. 2016. u 23:46 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čuvene toblerone će promijeniti oblik i gramažu, ali im cijena ostaje ista. Kompanija se pravda, potrošači nisu baš sretni. Kompanija Mondelez riješila je da poveća prostor između čuvenih troukutastih dijelova čokolada toblerona i tako naljutila mušterije u Velikoj Britaniji. Njima se nikako ne sviđa novi oblik i kažu da žele svoje troukutaste toblerone nazad.

Opisali su ovaj potez kao pogrešan, smiješan, glup i nepotreban ili kao jednostavno glup. Iz kompanije kažu da su se odlučili na ovaj potez zbog poskupljenja sirovina, zbog čega su morali ili da smanje gramažu čokoladica od 400 i 170 grama ili da im povećaju cijenu, prenosi B92.

"Odlučili smo da je bolje da promijenimo oblik da bismo zadržali cijenu za mušterije", rekli su iz Mondeleza.

"Razumijem logiku u smanjivanju gramaže, ali zašto toliki prostor između trokuta? Mislim da izgleda glupo. Mogli su samo skratiti tablu i zadrže originalni dizajn", kaže Lee Jarker.

Filip Jozef kaže da se mnogi osjećaju prevareno, jer kada je kupe, očekuju normalnu čokoladicu, a u stvari dobivaju njenu polovinu.

"Stvarno je veoma glupo da promijene oblik odnosno svoj zaštitni znak. Ako su stvarno toliko zabrinuti za mušterije, trebalo je prvo njih da konsultiraju", kaže Richard Christiano.

"Ovo je vjerojatno jedna od najglupljih korporativnih odluka svih vremena", rekao je Michael Tat. "Krajnje smiješna odluka, nikada više ih neću kupiti", rekao je još jedan od kupaca ove čokolade.

Kompanija je također negirala tvrdnje da ova odluka ima veze s odlukom Britanije da napusti EU, ali je priznala da to nije pomoglo. Ni tu mušterije nisu ostale dužne: 'Brexit je ubio toblerone', tvrde.

Kopirati
Drag cursor here to close