Prognoza

Tmurno vrijeme za tegobe i promjene raspoloženja

Tmurno vrijeme i padaline, mada bez izrazitih temperaturnih oscilacija, uvjetuju relativno nepovoljnu biometeorološku prognozu…
Lifestyle / Flash | 13. 06. 2021. u 09:00 Bljesak.info/F

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jutros je pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne pada kiša. Sunčanije je na jugoistoku Hercegovine.

Temperature zraka u 8.00 sati: Bjelašnica 7 stupnjeva, Ivan-sedlo 12, Bugojno i Grude 13, Sarajevo 14, Tuzla, Zenica 16, Doboj, Gradačac i Sanski Most 17, Banja Luka, Bihać, Bijeljina i Trebinje 18, Prijedor 19 i Mostar 20 stupnjeva.

U Bosni i Hercegovini danas će biti veći dio dana pretežno oblačno s kišom i pljuskovima uglavnom prijepodne ili sredinom dana. Glavnina padalina je u Bosni. U poslijepodnevnim satima prestanak padalina i postupno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24, na jugu zemlje do 27 stupnjeva.

Tmurno vrijeme i padaline, mada bez izrazitih temperaturnih oscilacija, uvjetuju relativno nepovoljnu biometeorološku prognozu, izraženije u prvom dijelu dana.

Reumatičari bi mogli imati jače bolove, a moguće su i tegobe poput glavobolje, promjene raspoloženja, malaksalosti. S približavanjem noći, opća slika postupno će se popraviti, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close