Samo za bogatije

Tko nema novca neće u starački dom

Lifestyle / Flash | 14. 04. 2014. u 10:34 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Starački domovi u Hrvatskoj mogli bi uskoro da budu pristupačni samo za bogatije klijente, dok bi oni sa tanjim džepom, a takvih je najviše, mogli doći u situaciju da se snalaze kako znaju. U Hrvatskoj je lista čekanja za staračke domove duža od one za liječničke preglede. Na državni ili županijski starački dom čeka se i po desetak godina!

U javnost je procurila informacija da bi vladajuće strukture mogle da ukinu državne subvencije i uvedu tržišne cijene i u državne, odnosno županijske domove.

Tim potezom ovakva vrsta staranja mnogima bi postala nedostupna, pa je najava opravdano izazvala strah među starijim građanima.

U Predsjedništvu Hrvatske stranke umirovljenika tvrde da do toga neće doći, jer je mreža domova namijenjena upravo za one siromašne, koji nemaju nikakve pomoći od obitelji ili imaju mala primanja i nemaju imovinu.

Umirovljenici u Hrvatskoj sve su češće meta raznih prevaranata, koji im nude posebne lijekove za bolju cirkulaciju krvi i slično.

Neke zagrebačke farmaceutske tvrtke nude "čudotvorne kreme" po cijenama višestruko većim od onih po kojima ih pacijent može nabaviti u trgovini.

Umirovljenici naruči kremu i plati, a kada otvori ambalažu u njoj pronađe gel za cirkulaciju koji postoji i u običnoj trgovini, samo što je tamo duplo jeftiniji.

Nadležne službe provjeravaju ove tvrtke i upozoravaju korisnike da budu oprezni i da ne nasjedaju na razne sumnjive ponude - navode hrvatski mediji.

Kopirati
Drag cursor here to close