Zabava u Mostaru

Tko je uveseljavao Mostarce tijekom godine?

Lifestyle / Flash | 06. 01. 2016. u 08:05 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru su u 2015. godini održani koncerti izvođača različih glazbenih žanrova iz regije i svijeta. Mostarci su pjevali na stadionu pod Bijelim brijegom sa Zdravkom Čolićem, Goranom Bregovićem i Alenom Islamovićem, dok su u Sjevernom logoru nastupili Zabranjeno pušenje i pobjednik X Factora Amel Ćurić.

U gradu na Neretvi tijekom godine su nastupili razni izvođači poput Massima, Colonije, Dubioza Kolektiva, T.B.F.-a, Urbana, Natali Dizdar.

Pozdrave iz Mostara slale su i Severina, Lepa Brena, Neda Ukraden.

U Mostaru je u 2015. godini nastupio i pokojni Arsen Dedić koji je koncert održao u HKD Herceg Stjepan Kosača.

Festivalska tradicija se ne prekida

Mostar ne gubi tradiciju kad je u pitanju organiziranje glazbenih festivala. Naime, u 2015. godini u ovom gradu održan je Mostar Summer fest na kojemu su nastupili Dječaci, Psihomodo Pop, Elemental, Rambo Amadeus, S.A.R.S. i Van Gogh.

U 2015. godini održano je trinaesto izdanje Mostar blues & rock festivala - najznačajnije međunarodne smotre blues/rock umjetnika u BiH.

Na ovom festivalu nastupili su Rock School Blues Band, Nino Below Zero, Mike Zito, Jolly Jumper and Big Moe iz Norveške, Gruhak, Blues Company, Night Train Blues, Band Delta Blues Gang, te Big Dez.

Sjajni glazbenici i odlična svirka bili su sastavni dio petog izdanja Calamus Jazz Festa. Na njemu su nastupili Adriano Trindade, Milan Petrović Quartet, Mangroove.

Uspjeh Jurića i Zovke

Mostarski pjevač Ivo Jurić se okušao se na glazbenom natjecanju X Factor. U drugoj sezoni ovog natjecanja koja se održana prošle godine Jurić je izvedbom pjesme "Nije ljubav stvar" oduševio žiri. U natjecanju je izveo pjesmu ''Što ti dadoh'', ali je ispao iz natjecanja.

I Azra Kelecija iz Mostara također je nastupila na ovom natjecanju. Ovo je bilo njezino drugo pojavljivanje u X Factoru.

Uspjeh godine svakako pripisujemo Mariju Zovki iz Mostara koji je napisao ''Odu Manchester Unitedu" koja je izvedena na Old Traffordu uoči utakmice četvrtog kola Lige prvaka između "crvenih vragova" i CSKA Moskve.

Zovko navija za United od malih nogu, još od vremena kada su na "teatru snova" nastupali Éric Cantona, David Beckham, Ryan Giggs, Paul Scholes i ostali. Nedugo nakon objave pjesme stigao je poziv iz kluba i snimanje za klupsku televiziju, no tek ju je studenom mogao čuti i auditorij na jednoj utakmici Uniteda.

Kopirati
Drag cursor here to close