Prognoza

Tijekom tjedna nestabilno vrijeme, početkom listopada sunčanije

Od 4. listopada, prema trenutnim prognoznim materijalima očekuje se nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima.
Lifestyle / Flash | 27. 09. 2021. u 09:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon sunčanog i nadprosječno toplog vikenda, početkom tjedna doći će do promjene vremenskih prilika u Bosni i Hercegovini, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, očekuje se svježije i pretežno oblačno vrijeme s povremenom kišom, ali i mogućim kraćim pljuskovima. Kiša će u južnim područjima ovog puta izostati.

S prvim danima listopada uslijedit će stabilizacija vremenskih prilika uz umjerenu oblačnost i bez izraženijih promjena temperatura zraka.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od 12 do 18 u Bosni, na jugu zemlje do 20 stupnjeva. Najviše dnevne temperature između 20 i 25, u Hercegovini do 28 stupnjeva.

Od 4. listopada, prema trenutnim prognoznim materijalima očekuje se nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima. Kiša se očekuje na čitavom prostoru Bosne i Hercegovine. Pred kraj prognoznog razdoblja (10. listopada) moguć je izraženiji pad temperature zraka.

Minimalne temperature zraka biće u rasponu od 8 i 12 u Bosni, do 15 u Hercegovini. Maksimalne temperature varirat će između 10 i 15 u Bosni, na jugu Hercegovine do 20 stupnjeva Celzijusovih.

Kopirati
Drag cursor here to close