Rock legenda

Tifa posebni gost na mostarskom koncertu Bijelog dugmeta

Lifestyle / Flash | 23. 07. 2015. u 10:51 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posebni gost na koncertu Bijelog dugmeta, koji će se održati na stadionu pod Bijelim brijegom u Mostaru,  7. kolovoza, bit će rock legenda Mladen Vojičić Tifa.

Tifa se pridružio turneji “Ko ne poludi, taj nije normalan“ u okviru koje Bijelo dugme obilježava četrdeset godina postojanja, a na koncertu u Mostaru nastupit će sa Goranom Bregovićem i Alenom Islamovićem i otpjevat će pjesme iz razdoblja kada je on bio član ove kultne grupe.

Bregović i Islamović su sa zadovoljstvom prihvatili starog prijatelja, a svi zajedno obećavaju koncert za pamćenje pod Bijelim brijegom.

''Iskoristio bih priliku da pozovem sve Mostarce da budu dio ovog spektakla koji se događa 7. kolovoza. Bit će ludo i nezaboravno. Na kraju krajeva to je moje dugme, a, kako ja volim reći, svakome je potrebno dugme, da li je bijelo ili neko drugo, nebitno je'', poručio je tim povodom Tifa.

Podsjetimo, turneja “Ko ne poludi, taj nije normalan“ je počela 14. lipnja prošle godine koncertom u Ljubljani, a uslijedili su nastupi u Beču, Zurichu, Munchenu, Skoplju, New Yorku, Chicagu, Torontu, Novom Sadu, Budvi, Dubrovniku i drugim gradovima širom svijeta. Predviđeno je da turneja traje tri godine i da obuhvati šezdeset gradova od Aljaske do Australije.

Na koncertu u Mostaru kao predgrupa Bijelom dugmetu nastupit će popularni mostarski Zoster.

Ulaznice za ovaj spektakl već su puštene u prodaju po cijenama - gornja tribina 10 KM, donja tribina 20 KM, VIP donja tribina 30 KM, Fan pit 50 KM, Fan pit diamond 60 KM, VIP press sjever 30 KM, VIP press jug 30 KM, VIP loža 100 KM, a mogu se nabaviti na svim službenim prodajnim mjestima bijelodugmemostar.com.

Sve dodatne informacije o ovom događaju možete dobiti na stranici: http://bijelodugmemostar.com/events/.

Kopirati
Drag cursor here to close