Maha Vajiralongkorn

Tajlandski kralj pokazivao pupak i tetovaže, a sad prijeti tužbom

Lifestyle / Flash | 16. 05. 2017. u 07:21 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tajlandski kralj Maha Vajiralongkorn, s vrlo neobičnim autfitom, snimljen je prošlog srpnja u šetnji minhenškim trgovačkim centrom s tajnovitom damom, prenose mediji.

Naime, 64-godišnji kralj je za šetnju obukao žuti crop-top, a cijelo mu je tijelo bilo iscrtano lažnim tetovažama.

Na njegovu nesreću, brzo su ga zapazili među masom ljudi, a video njegove opuštene šetnje objavili na Facebooku. Čim je objavljen, video se proširio društvenim mrežama, a kraljev izgled komentirali su brojni svjetski portali. Tajlandske vlasti naredile su uklanjanje svog "uvredljivog" materijala, pa je Facebook blokirao sadržaj prema geografskom položaju. Ipak, tajlandske vlasti otkrile su kako su sadržaj pronašli na još 131 stranici, zbog čega društvenoj mreži prijete tužbom.

Glavni tajnik Nacionalne komisije za emitiranje i telekomunikacije Takorn Tantasith, kazao je kako su spremni na pravne korake ako i samo jedna stranica zadrži spomenut sadržaj.

Kralj Mah Vajiralongkorn naslijedio je na tronu svog oca Bhumibola, koji je na vlasti bio sedam desetljeća, sve do smrti prošlog listopada. Umro je s 88 godina, a bio je jedan od najbogatijih vladara na svijetu.

Na temelju zakona, koji predviđa i do 15 godina zatvora zbog dijeljenja sadržaja uvredljivog za monarhiju i druge ličnosti s tajlandskog vrha od 2014. godine uhićeno je čak 105 osoba.

Kopirati
Drag cursor here to close