Priroda prijeti

Sydney: Valovi uništili kuće bogataša

Lifestyle / Flash | 07. 06. 2016. u 12:48 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kućama koje se nalaze na plaži Collaroy u Sydneyju u Australiji prijeti rušenje nakon što su plima i ogromni valovi uzrokovali eroziju tla drugu noć zaredom, zbog čega je nestalo čak 50 metara plaže.

Kuće vrijedne više milijuna dolara izgrađene na plaži Collaroy su izgubile dvorišta i bazene nakon plime i valova koji su dostizali visinu od 13 metara. Australci ovu pojavu zovu "kraljevska plima".

Plaža Collaroy je sužena za 50 metara nakon što je snažna oluja zahvatila istočnu australsku obalu. Poginulo je četvero ljudi, a troje se smatra nestalim.

"Ljudi podcjenjuju snagu vode u kretanju koja s lakoćom odnosi ne samo ljude već i vozila", kazao je Matt Reeves, glasnogovornik službe za hitne intervencije i spašavanje. Napominje da je potrebno stalno ponavljati da su 'poplavne vode smrtonosne'.

Stručnjaci će procijeniti štetu prije nego vlasnicima bude dozvoljeno da se vrate svojim kućama. Mnoge osiguravajuće kuće su se ogradile od štete koju može uzrokovati more.

Svaka kuća u tom dijelu Sydneya koštala je milijune dolara, a kao najjeftinija nakon završetka izgradnje procijenjena je na 2,2 milijuna dolara dok je najskuplja 4,5 milijuna dolara.

Kopirati
Drag cursor here to close