Prirodna pomoć

Aloe vera, bosiljak i limun pomažu kada vas svrbi koža

Ponekad svrbež kože traje duže vrijeme i izaziva vrlo intenzivan osjećaj. Kako češete ili trljate to mjesto, samo pojačavate svrbež.
Lifestyle / Flash | 05. 03. 2021. u 08:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Do svrbeži kože dolazi zbog brojnih razloga. Osim ugriza insekata, svrbež se može pojaviti i kao alergijska reakcija.

Ovo stanje može nastati na malim područjima tijela, poput ruke ili noge, ali svrbež možete osjećati i po cijelom tijelu. Ponekad svrbež kože traje duže vrijeme i izaziva vrlo intenzivan osjećaj. Kako češete ili trljate to mjesto, samo pojačavate svrbež.

No, kako bi si pokušali pomoći sami donosimo nekoliko prirodnih načina koji ublažavaju svrbež kože.

Aloe vera

Pomaže u liječenju opeklina, ali i kod svrbeži kože. Uzmite list, prerežite ga po sredini, zati muzmite gel aloe vere i protrljajte ga po dijelu koji svrbi.

Bosiljak

Nanesite čaj od bosiljka na kožu. Pripremite ga tako da u pola litre vrele vode dodate 15 grama sušenog bosiljka. Pustite da odstoji pokriveno te da se ohladi. Natopite krpicu pripremljenim čajem i stavite na područje koje svrbi.

Metvica i timijan

Dio kože koji svrbi možete isprati i metvicom. Metvica djeluje protuupalno i kao anestetik. Slično djeluje i timijan - sprečava upalu kože do koje dolazi zbog češanja.

Limun

Iscijedite malo limuna na dijelove kože koji vas svrbe i osušite. Limun je prirodni anestetik i djeluje kao protuupalno sredstvo te pomaže kod svrbeži.

Soda i zobena kaša

Sodu možete koristiti u kupki ili pripremiti pastu koju nanesete na kožu. Koristite omjer 3 žlice sode, jedna žlica vode. Nemojte nanositi na otvorene rane ili ispucalu kožu. Zobenu kašu koristite u kupki, a u toplu vodu dodajte dvije šalice zobene kaše.

Kopirati
Drag cursor here to close