Djecu će upoznati s Heidi

Švicarci dolaze u Stolac i Čapljinu da djecu ''upoznaju'' s Heidi

Izaslanstvo Švicarske posjetit će Stolac i Čapljinu
Lifestyle / Flash | 04. 10. 2017. u 11:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanica Švicarske u BiH Andrea Rauber Saxer i Barbara Dätwyler Scheuer, direktorica programa za suradnju pri Veleposlanstvu Švicarske u BiH, će zajedno s predstavnicima Unije za održivi povratak i integracije u BiH posjetiti Općinu Čapljina (četvrtak, 05.10.2017. godine) i Općinu Stolac (petak, 06.10.2017. godine).

Susrest će se sa načelnikom Čapljine Smiljanom Vidićem i načelnikom Stoca Stjepanom Boškovićem, te obići povratnička naselja u ovim općinama. Ova posjeta je izvrsna prilika da se na licu mjesta stvori uvid o situaciji u ovim općinama i obiđu povratnici i raseljena lica koja se bave poljoprivredom i proizvodnjom.

Pored toga, učenici četvrtih i petih razreda dvije osnovne škole iz Stoca – OŠ Prva osnovna škola i Osnovna škola Stolac – imat će priliku pogledati novu filmsku verziju omiljene priče o najpoznatijoj djevojčici iz Švicarske  – Heidi. Veleposlanica Rauber Saxer će najaviti projekciju filma upetak, 06.10.2017. godine u 12.45 sati u Muzeju Šarića kuća, te družiti se sa najmlađim građanima Stoca.

O filmu „Heidi“:

Klasik dječije književnosti ''Heidi'' autorice JohanneSpyri još uvijek osvaja srca svih generacija iako je prošlo preko 135 godina od objavljivanja izvornih djela ''Heidine godine učenja i putovanja'' i''Heidi koristi ono što je naučila''. Prevedena na više od 60 jezika i prodata u preko 50 milijuna primjeraka, knjiga spada među najviše prevođena i najbolje prodavana djela na svijetu. ''Heidi'' je jedno od najpoznatijih djela švicarske literature uopće. Knjiga je adaptirana u razne televizijske serije i filmove. U Švicarskoj čak postoji i zabavni park Heidiland, koji prikazuje neke znamenite lokalitete iz knjige.
Nova filmska verzija omiljene priče o djevojčici sa švicarskih Alpa donosi savremen pristup i modernu produkciju. Scenaristici Petri Volpe i timu producenata bilo je jasno da žele napraviti moderan film ''kakav bi JohannaSpyri željela za današnja vremena''. Film distribuira SPI International/Filmbox, globalna medijska kompanija koja već 25 godina obsigurava internacionalne filmove i televizijski program za više od 30 TV kanala na pet kontinenata.

Program posjete


Čapljina, 05.10.2017.
11.30:    Sastanak sa načelnikom Općine Čapljina dr. Smiljanom Vidićem
12.30:    Obilazak destilerije za smilje u naselju Modrič – domaćinstvo se bavi preradom smilja i drugog eteričnog bilja, od kojeg proizvode kozmetičke preparate i plasiraju ih na tržište Kine. Obilazak poljoprivrednih proizvođača smilja i uzgajivača tradicionalnih poljoprivrednih kultura (jagode, smokve) u Opličićima

Stolac, 06.10.2017.
09.00:    Sastanak sa načelnikom Općine Stolac Stjepanom Boškovićem
10.00:     Obilazak radionice za popravku poljoprivrednih mašina i alata u Aladinićima. Obilazak povratnika koji se bave uzgojem trešanja, smokvi i nara. Obilazak firme M&A d.o.o. Stolac (Ulica Hrvatskih branitelja bb, Stolac) koja se bavi uzgojem i prodajom sadnica smilja.
12.45:     Prikazivanje filma „Heidi” u Muzeju Šarića kuća (Ulica Kneza Domagoja bb, Stolac)

Kopirati
Drag cursor here to close