Doniranje hrane

'Svi zajedno za jedan obrok više': Započeo humanitarni projekt Konzuma i Pomozi.ba

Za sam početak projekta Konzum je organizaciji Pomozi.ba donirao hranu koja količinski odgovara prvom punjenju postavljenih humanitarnih korpi.
Lifestyle / Flash | 08. 05. 2019. u 15:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Svi zajedno za jedan obrok više'' naziv je projekta koji su zajednički pokrenuli humanitarna organizacija Pomozi.ba i Konzum BiH. Temeljem te suradnje postavljene su humanitarne košarice u 60 odabranih Konzum trgovina širom BiH sa ciljem da se građanima olakša doniranje hrane.

Za sam početak projekta Konzum je organizaciji Pomozi.ba donirao hranu koja količinski odgovara prvom punjenju postavljenih humanitarnih korpi. Sva prikupljena hrana će kanalima distribucije Pomozi.ba organizacije dolaziti do najugroženijih kategorija stanovništva, kako kroz gotove obroke koji se isporučuju starim, bolesnim i iznemoglim osobama, tako i u vidu prehrambenih paketa koji će se dijeliti socijalno ugroženim porodicama i pojedincima, priopćeno je iz Konzuma.

''Postavljanjem humanitarnih košarica u Konzum trgovine omogućili smo ljudima koji žele pomoći i donirati hranu da to učine na lak i jednostavan način tako što će prilikom izlaska iz trgovine u označene kutije ostaviti namirnice namijenjene za pomoć ugroženom stanovništvu. Vjerujemo da će se ovoj akciji odazvati veliki broj ljudi, te da ćemo imati dodatne kapacitete da pripremimo obroke za još veći broj osoba kojima je pomoć prijeko potrebna, a ujedno zahvaljujem Konzumu na značajnoj količini hrane koju su donirali'', izjavio je Elvir Karalić iz humanitarne organizacije Pomozi.ba.

 U sklopu projekta ''Obrok za sve'' organizacija Pomozi.ba u suradnji sa nekoliko partnerskih Udruženja  isporučuje gotovo 700 obroka na dnevnoj razini na području  Sarajeva, Ilijaša, Breze, Vareša, Visokog, Mostara, Konjica, Stoca, Travnika, Prijedora i Bosanske Dubice.

Zahvaljujući uspostavljenoj suradnji sa Konzumom broj dnevnih obroka bi od sada trebao biti veći jer se očekuje povećan priliv donirane hrane obzirom da su korpe postavljenje u trgovinama u čak 45 gradova u BiH.

''Zadovoljstvo nam je što će Konzum trgovine od sada biti lako dostupna mjesta gdje kupci mogu donirati prehrambene proizvode. Za početak projekta Konzum je donirao prve količine hrane, te vjerujemo da će naši kupci svojim pojedinačnim donacijama nastaviti puniti humanitarne košarice i tako pomoći da što veći broj socijalno ugroženog stanovništva dobije obrok svaki dan“, izjavila je PR managerica Konzuma BiH, Selma Karasalihović.

Sve postavljene korpe za prikupljanje donirane hrane ostat će dugoročno pozicionirane u Konzum trgovinama, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close