Sve popularnije piće

Sve više žena pije viski

Lifestyle / Flash | 22. 01. 2015. u 16:54 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rusku vodku, koja je posljednjih godina bilježila najveće stope rasta prodaje, s trona će potisnuti viski i burbon, čija će prodaja u svijetu najbrže rasti u sljedećih nekoliko godina, pokazuje istraživanje instituta IWSR.

Iako vodka ostaje najprodavanije žestoko piće u svijetu, s prodajom od 493 milijuna sanduka od po devet litara u 2014, tržište ovog pića će početi usporavati, pa će do 2018. porasti svega oko 0,5 posto, procjenjuju stručnjaci.

Nasuprot tome, mnogo manje prodavana pića - viski (89 milijuna sanduka u 2014) i burbon (37 milijuna) bilježit će znatno veće stope rasta.

Ovakva tendencija za sljedećih četiri-pet godina objašnjava se time što su u sektoru viskija i burbona tržistu ponuđene brojne inovacije, kao i zbog sve veće upotrebe "obojenog" alkohola u proizvodnji koktela, sve popularnijih kod potrošača, koji su sve mlađi i među kojima je sve više djevojaka i žena.

Tržište viskija, kako se procenjuje, trebalo bi da poraste 9,0 posto do 2018. godine, dok će prodaja burbona (američka vrsta viskija) skočiti 19 posto, s najvećim rastom u Brazilu, Meksiku, Rusiji, Indiji i Poljskoj, navodi IWSR.

Kopirati
Drag cursor here to close