SRC Čajuša

Kupres spreman za veći broj skijaša

Pripreme za zimsku turističku sezonu u SRC ''Čajuša'' na Kupresu su već u tijeku. Ponuda sportsko-rekreativnog centra obuhvaća smještajne kapacitete hotela Adria ski i Jezero te motela Tikvice, fitness, wellness i spa, bazen te školu skijanja.
Lifestyle / Flash | 27. 11. 2019. u 12:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripreme za zimsku turističku sezonu u SRC ''Čajuša'' na Kupresu su već u tijeku.

Vlasnik i direktor SRC 'Čajuša' Zvonko Bagarić istaknuo je u razgovoru za Radio Tomislavgrad kako planiraju pojačati vertikalni transport, odnosno izgradnju novih liftova za povećanje kapaciteta prijevoza skijaša te sve staze prekriti umjetnim snijegom, jer je iz godine u godinu skijanje sve popularnije.

Ponuda sportsko-rekreativnog centra obuhvaća smještajne kapacitete hotela Adria ski i Jezero te motela Tikvice, fitness, wellness i spa, bazen te školu skijanja.

Centar ima četiri staze, a dvije staze su pod umjetnim snijegom.

Najviše gostiju centar bilježi između 15. prosinca te 15. siječnja, nakon i za vrijeme blagdana te kada su školski raspusti. Glavni dio sezone se upravo bilježi kada su djeca na odmoru.

Pansionski smještaj obuhvata preko 380 ležaja. Adria ski nudi 260, Jezero 82, a motel Tikvice 41 ležaj.

U sklopu centra se također nalaze restorani, kafići te kongresna dvorana.

Cijene smještaja su različite. Noćenja u pansionu za jednu osobu se kreću od 83 do 215 KM, a u polupansionu od 71.50 do 93.50 KM.

Centar nudi iznajmljivanje skijaške opreme te školu skijanja. Ski učitelj ili ski trener će koštati osobu 300 KM, a iznajmljivanje opreme od 20 do 80 KM. Cijene ulaznica su također različite. Jednodnevna vožnja će vas koštati 5 KM, a sezonska 490 KM. Djeca do 14 godina imaju popust na ove usluge.

SRC 'Čajuša' planira oživljavanje ljetnih sadržaja te pripreme sportaša. Bagarić ističe kako su već izgradili tri nogometna terena na kojima je zasađena trava, a planirana je izgradnja još četiri nogometna terena, uređenje prometnica i zelenih površina. Hotel Adria ski radi tijekom cijele godine i u njemu se organiziraju vjenčanja, razne konferencije i seminari.

Bagarić ističe kako se nada da će iduće godine krenuti s gradnjom te imati dovoljno sadržaja kako bi bili prepoznati kao ljetna turistička destinacija za pripreme sportaša.

Kopirati
Drag cursor here to close