potpuni program

Sve je spremno za 'Tuzla Film Festival'

Lifestyle / Flash | 08. 09. 2015. u 15:48 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Tuzli će se od 16. do 20. rujna održati četvrto izdanje 'Tuzla Film Festivala'. Prije četiri godine ideja o festivalu u Tuzli izgledala je potpuno ´nerazumno´. Rad na realizaciji prvog Tuzla Film Festivala (TFF) trajao je pune dvije godine, jer pored pomanjkanja financijskih sredstava i kontakata, nedostajalo je i radne snage, koja bi adekvatno odgovorila zahtjevima ovakvog događaja.

Prvi TFF ugledao je svjetlo dana 22.kolovoza 2012, u prostorijama Bosanskog kulturnog centra Tuzla. Već na prvi Festival došli su renomirani glumci, redatelji, producenti, te ljudi iz festivalskog svijeta sa prostora bivše Jugoslavije.

Mnogi su postavljali pitanje:”Zašto Tuzla Film Festival pored Sarajeva, Beograda, Zagreba i drugih?” Pa, nisu svi pozvani na te festivale, niti svi imaju financijske mogućnosti da odu na jedan od takvih festivala. Da ne govorimo o tome da su umjetnički krugovi poprilično zatvoreni kada je u pitanju poslovanje u ovom segmentu.

''Dragi prijatelji festivala, nadamo se da ćete uživati u ovogodišnjoj selekciji i međusobnoj interakciji i stvarati kritičko mišljenje neophodno za društveni napredak'', navode organizatori.

Potpuni program ovogodišnjeg Festivala pogledajte ovdje a sva događanja možete pratiti i putem njihove službene Facebook stranice.

Kopirati
Drag cursor here to close