Spremite se

Sutra oblačno s kišom, susnježicom i snijegom

U Hercegovini i na jugozapadu Bosne jaka bura.
Lifestyle / Flash | 04. 01. 2020. u 13:28 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni sutra će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Većina padalina bit će u ranim jutarnjim satima. U nizinama se uglavnom očekuje kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg.

Prijepodne doći će do slabljenja i većinom prestanka padalina. U drugoj polovini dana slabije padaline su lokalno moguće u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima.

U većem dijelu Hercegovine preovladavat će pretežno vedro. Više oblačnosti bit će na sjeveru Hercegovine.

U većem dijelu Bosne puhat će vjetar umjerene jačine, povremeno s jakim udarima, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 2, na jugu zemlje od 3 do 7 stupnjeva Najviša dnevna uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje od 7 do 11 stupnjeva.

U Sarajevu sutra će preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa susnježicom ili slabim snijegom. Jutarnja temperatura zraka oko 0, a najviša dnevna temperatura zraka oko 2 stupnja.

Temperature zraka danas u 13.00 sati: Bjelašnica -6 stupnjeva; Sarajevo 0; Bijeljina, Bugojno, Ivan-sedlo i Zenica 2; Doboj 5; Grude i Tuzla 6; Livno, Mostar i Sanski Most 7; Banja Luka, Bihać i Široki Brijeg 8; Neum 9 i Trebinje 10, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close