Prognoza vremena

Sunčano u Hercegovini

Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -1 i 4, na jugu zemlje od 7 do 12 stupnjeva.
Lifestyle / Flash | 25. 03. 2020. u 08:08 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni je jutros oblačno. Lokalno pada slab snijeg. U Hercegovini je pretežno sunčano. Oblačno je na sjeveru Hercegovine.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -14 stupnjeva, Ivan-sedlo -7, Sokolac -5, Livno -4, Bugojno -3, Bihać, Drvar, Jajce, Sarajevo, Srebrenica i Tuzla -2, Gradačac, Grude, Sanski Most i Zenica -1, Bijeljina, Doboj i Široki Brijeg 0, Banja Luka, Prijedor, Stolac i Zvornik 1, Trebinje 2, Mostar i Neum 4 stupnjeva.

Atmosferski tlak u Sarajevu iznosi 945Pa, za 3hPa je veći od normalnog i opada.

U Bosni će danas biti oblačno vrijeme. Lokalno će padati slab snijeg. U Hercegovini pretežno sunčano prijepodne. U drugoj polovini dana naoblačenje. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -1 i 4, na jugu zemlje od 7 do 12 stupnjeva.

U Sarajevu oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka oko 3 stupnja, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) .

Kopirati
Drag cursor here to close