Visoke temperature

Sunčano u cijeloj BiH: Mostar i Trebinje osvanuli najtopliji

Dnevne temperature kretat će se od 24 do 30 stupnjeva.
Lifestyle / Flash | 28. 04. 2018. u 10:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno vedro vrijeme. Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica i Bugojno osam, Sokolac devet, Jajce, Prijedor i Sanski Most 10, Banja Luka, Bihać i Ivan-sedlo 11, Livno, Sarajevo i Srebrenica 12, Tuzla 13, Bijeljina i Doboj 14, Brčko, Gradačac, Grude, Široki Brijeg i Zvornik 15, Neum 17, Mostar i Trebinje 18 stupnjeva.

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano vrijeme. Poslijepodne ili u večernjim satima umjeren porast naoblake u Bosni može uvjetovati lokalne pljuskove i grmljavinu.

Bez padalina u Krajini, na zapadu i jugozapadu Bosne. U Posavini i na sjeveroistoku Bosne je moguće izraženije grmljavinsko nevrijeme.

Vjetar slab do umjeren na sjeveru Bosne sjeveroistočni, a u ostalim područjima jugozapadni. Dnevne temperature kretat će se od 24 do 30 stupnjeva.

U Sarajevu će biti sunčano. Prema kraju dana ili u večernjim satima je moguć lokalni pljusak. Dnevna temperatura iznosit će oko 25 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close