Živa i dalje na 40 stupnjeva

Temperature će u ova tri dana opet ''podivljati''

Danas i sutra temperatura će rasti do 39 Celzijevih stupnjeva, dok će u četvrtak otići na 40.
Lifestyle / Flash | 10. 08. 2021. u 07:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U našoj zemlji očekuje se sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku. Poslijepodne ponegdje u Bosni je moguć slab lokalni pljusak.

Vjetar slab do umjeren u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeveroistočni.

Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 31 do 37, na jugu do 39 stupnjeva, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod.

Jutarnji sati će biti ugodniji od drugog dijela dana, kada se pod utjecajem vrućeg i sparnog vremena, kod kroničnih bolesnika i meteoropata mogu javiti tegobe poput nervoze, iscrpljenosti i glavobolje.

U poslijepodnevnim satima, ponegdje u središnjim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne ugođaj bi povremeno mogli pokvariti kratkotrajni pljuskovi praćeni grmljavinom. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja i vrućine.

Sutra sunčano uz umjerenu naoblaku. Ponegdje na sjeveru, sjeveroistoku Hercegovine i jugozapadu Bosne su mogući pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 26, a dnevna 33 do 39 stupnjeva.

U četvrtak sunčano uz malu naoblaku. Jutarnja temperatura od 17 do 23, na jugu do 26, a dnevna od 32 do 37, na jugu do 40 stupnjeva.

 

Kopirati
Drag cursor here to close