Pravo na privatnost

Sud ženi ne želi dati podatke o žigolu s kojim je ostala trudna

Lifestyle / Flash | 02. 05. 2017. u 20:21 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Žena koja je zatrudnjela nakon seksa s 'muškom pratnjom' u jednom njemačkom hotelu, nije uspjela dobiti pravnu bitku kako bi saznala njegovo ime.

Hotel u kojem su proveli tri noći tijekom 2010. godine, u gradu Halle, ne mora ženi dati njegovo ime, odlučio je sud u Munchenu.

Pravo čovjeka na privatnost ima prednost nad tvrdnjama žene da joj je potrebna novčana pomoć za dijete, kaže zakon, prenosi N1.

Žena, naime, zna da se otac njezinog djeteta zove Mihael, ali je problem što su u to vrijeme u hotelu odsjela još tri čovjeka s tim imenom.

Svaki od četiri Mihaela ima pravo na kontrolu nad tim tko raspolaže njihovim privatnim podacima, i to nitko ne može napraviti bez njihove suglasnosti, a također imaju pravo na zaštitu svoje obitelji i braka, kažu suci i zakon.

Halle je grad u istočnoj Njemačkoj, ali je proces vođen u okružnom sudu u Munchenu, jer je sjedište lanca hotela smješteno u tom bavarskom gradu.
Žena, čije ime nije navedeno, rekla je na sudu da je ostala trudna nakon što je bila s 'Mihaelom' u jednoj sobi na drugom katu hotela. Sada ima sedmogodišnjeg sina Joela.

Sudac je rekao da bi zbog toga što ona nije znala detalje u vezi s muškarcem bio podignut rizik da se osobni podaci "jednostavno puste nasumce".

Sud je priopćio da to ne može dozvoliti jer se, iz svega, ne može sa sigurnošću znati je li "Mihael" kršteno ime eskort muškarca.

Njemački zakoni su među najstrožim u Europi.

Apelacijski sud u Munchenu je potvrdio presudu i odlučio da se slučaj ne stavlja ponovo na razmatranje, izjavio je glasnogovornik te institucije za BBC.

Slučaj je sada zatvoren.

Kopirati
Drag cursor here to close