Foto natječaj

Studiranje kroz objektiv moje kolegice/mog kolege

Lifestyle / Flash | 30. 05. 2017. u 12:35 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Online zajednica studenata BiH (www.bhstudenti.com) objavljuje foto natječaj o temi: „Studiranje kroz objektiv moje kolegice/mog kolege“, priopćilo je Udruženje BHstudenti. Radovi se mogu slati zaključno s 30. lipnjem ove godine.

Prvonagrađeni autor dobit će 1.000 KM, drugi 500 KM, a treći 250 KM.

Natječaj se realizira u okviru aktivnosti “VasGlas, VasaPrica”, koju financira Europska unija (EU), a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini. Cilj je zbližavanje studentske populacije i upućivanje jednih na druge kako bi uvidjeli da se susreću s identičnim problemima bez obzira na spolnu, etničku, seksualnu, religijsku i bilo koju drugu pripadnost ili orijentaciju.

Fotografske priče ne moraju nužno predstavljati negativnu bosanskohercegovačku stvarnost i poziciju studenta u njoj, već i afirmativne i pozitivne predstavke u skladu s uvjetima konkursa, napominje Udruženje. Priče na neki način treba da se odnose na svakodnevicu studiranja.

Uvjeti natječaja su da svaki autor mora imati status studenta bilo kog stupnja studija na nekom od fakulteta/univerziteta u BiH, poslani foto materijal mora biti zajednički rad studenata iz najmanje dviju različitih sredina i fakulteta/univerziteta, tj. motivi na fotografijama treba da prikazuju jedinstvenu priču najmanje dvoje studenata. Fotografije moraju biti u digitalnom obliku u jpeg formatu minimalno 80 posto kvaliteta, duža strana mora imati minimalno 2.510 piksela, a kraća 1.663 piksela, zajednički poslani radovi moraju sadržavati najmanje šest fotografija a maksimalno dvadeset te      minimalno tri fotografije moraju biti u horizontalnom formatu. Fotografije moraju biti autorsko djelo studenata koji sudjeluju na foto natječaju, ne smiju sadržavati nikakve tekstualne poruke ni potpise, a naziv fotografije/file-a mora sadržavati ime i prezime autora.

Radove treba slati na email adresu: [email protected]

Kopirati
Drag cursor here to close