Pozitivan primjer

Nisu svi neodgovorni: Studentica se vratila kući i sama odlučila otići u izolaciju

''Ne želim da u mojoj obitelji bude netko životno ugrožen, a pogotovo da se to dogodi zbog moje neodgovornosti'', govori.
Lifestyle / Flash | 18. 03. 2020. u 15:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U moru neodgovornih i nepažljivih koji nakon boravka u mjestima koja su pogođena korona virusom slobodno šetaju ulicama svojih gradova, ipak postoje oni kojima je stalo prvo do njihove obitelji i prijatelja, a onda i cjelokupnog društva. Jedna takva priča dolazi nam iz Tomislavgrada, gdje je djevojka koja se vratila sa studija u Zagrebu sama sebe poslala – u izolaciju.

Brojni kontakti

Nakon raznih kontakata u zaraženom Zagrebu, poput fakulteta, učionice, kafića i radnog mjesta gdje je radila preko studentskog servisa, ova anonimna studentica navodi kako se ne osjeća sigurnom za svoje bližnje.

''Prilikom prelaska granice nisam dobila nikakve upute za samoizolaciju, no osjećam neku dozu odgovornosti prema svojoj mnogočlanoj obitelji'', kazala je ova studentica za Bljesak.info.

Dolaskom iz Zagreba odlučila je da će neko vrijeme ipak provesti u izolaciji od ostatka svijeta, no kaže kako joj to trenutno ne pada teško, vrijeme u svojoj sobi posvetila je učenju za fakultet te provođenju vremena na laptopu uz odabrane filmove i serije.

Njena obitelj je, navodi, ponosna na njene postupke i ima razumijevanja za njenu odluku.

''Ne želim da u mojoj obitelji bude netko životno ugrožen, a pogotovo da se to dogodi zbog moje neodgovornosti'', govori.

Pogled kroz prozor

Zbog brojnih mjera opreza Kriznog stožera Vlade HBŽ mnoštvo Duvnjaka slobodno vrijeme koristi u prirodi i šetnji, pa priznaje kako joj ipak dođe da izađe na izlet s prijateljima.

''Odvojenost od društva na trenutke je teško podnijeti jer prijatelje u rodnom gradu nisam vidjela još od novogodišnjih praznika i sada ih ne mogu vidjeti još neko vrijeme, no zahvaljujući tehnologiji u stalnoj smo komunikaciji'', navodi ona za Bljesak.info.

Ipak, naglašava kako izolacija dobro dođe kako bi se čovjek malo regenerirao i imao vremena posvetiti se sebi i razmišljanju o životu.

Ova odgovorna studentica podsjeća sve koji su boravili u europskim zemljama, ali i u gradovima BiH koji su pogođeni zarazom korona virusa da se žrtvuju i odvoje od drugih, ''kako bi se što prije mogli bezbrižno družiti na velikim i malim okupljanjima''.

Kopirati
Drag cursor here to close