Opasan svijet

Studenti koriste "pametne droge" pred ispite

Lifestyle / Flash | 10. 05. 2017. u 19:01 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sveučilišta u Velikoj Britaniji planiraju uvesti strožije kontrole i, moguće, testiranje studenata na narkotike prije polaganja ispita i to zbog povećanog korištenja ''pametnih droga'', piše britanski tisak.

Naime, vodeći akademski autoriteti upozoravaju da sve više studenata koristi određene kemijske stimulanse kako bi prevladali stres zbog ispita i ''poboljšali svoje sposobnosti''. Studenti koriste određene lijekove kako bi povećali koncentraciju i kognitivne sposobnosti.

Nadležne institucije su upozorene na brojne slučajeve korištenja ''droge za učenje''. Problem je u tome što studenti sami koriste lijekove poput Modafinila, Ritalina i Adderall koji se koriste u liječenju poremećaja poput narkolepsije ili poremećaja pažnje i hipeaktivnosti.

Thomas Lancaster, pomoćnik dekana na sveučilištu Staffordshire kaže da studenti ulaze u ''opasni svijet droga'', te pozvao institucije da otvoreno govore o ovim slučajevima.

''O ovome se mora razgovarati, pitanje je kako reagirati, je li ovo varanje na ispitima i jesu li te droge opasne'', rekao je Lancaster.

Kopirati
Drag cursor here to close