Zima bez briga

Studenti i volonteri žele pomoći mostarskoj Pučkoj kuhinji: Pomozite im i vi

Osim prikupljanja namirnica volonteri će pomoći u njihovom skladištenju, te pripremi i serviranju jela.
Lifestyle / Flash | 05. 12. 2018. u 10:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studenti Sveučilišta u Mostaru Josip Jozić, Stipan Bagarić i Ivana Bošković će zajedno s ostalim volonterima, učenicima Gimnazije Mostar, prikupljati osnovne namirnice za Pučku kuhinju u Mostaru.

Osim prikupljanja namirnica volonteri će pomoći u njihovom skladištenju, te pripremi i serviranju jela.

''Srednjoškolci će sa svojim kolegama iz škole namirnice skupiti u školi, a mi ovim putem želimo pozvati građane Mostara da se odazovu na ovu humanitarnu akciju'', naveli su studenti u svom priopćenju.

Projekt  pod nazivom ''Zima bez briga'' će biti realiziran u petak, 14. prosinca 2018. od 10:00 do 13:00 sati u prostorijama Pučke kuhinje na Kantarevcu u Mostaru.

''U tom razdoblju građani mogu donijeti osnovne namirnice (brašno, jaja, ulje, šećer, sol, tjesteninu itd.'', navodi se u priopćenju.

Josip Jozić, student četvrte godine Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike, Stipan Bagarić i Ivana Bošković, studenti pete godine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru su stipendisti Bosana Fondacije.

Bosana Fondacija je internacionalna nevladina  organizacija osnovana u Los Angelesu sa ciljem da podrži i ojača ekonomsko i socijalno stanje  građana BiH kroz edukaciju i programe koji pružaju mogućnost za razvoj i zapošljavanje, prvenstveno nezbrinutoj i siromašnoj djeci kroz stipendiranje školovanja. Ideja vodilja Bosane jeste da se saslušaju potrebe ljudi koji žive u BiH, te da zajedničkim radom i uvažavanjem svih mišljenja dođe do rezultata.

Bosana Fondacija u suradnji sa Američkom ambasadom i organizacijom Youth For Peace organizira projekt u kojem su stipendisti već prošli dva ciklusa edukativnih radionica na temu ''Identiteti', ''Stereotipi'', ''Predrasude'', ''Diskriminacija'', ''Uloga medija u procesu pomirenja'', ''Suočavanje sa prošlošću'' i mnoge druge.

Kopirati
Drag cursor here to close