Sedmo izdanje

Street Arts Festival u Mostaru: Umjetnici stižu iz Brazila, Argentine i Njemačke

Danas počinje Street Arts Festival u Mostaru
Lifestyle / Flash | 02. 06. 2018. u 09:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas 2. lipnja, 2018. godine počinje 7. izdanje mostarskog Street Arts Festivala, koji će trajati do 21.06.2018. Street Arts Festival tim najavljuje oslikavanje petnaest novih murala i zanimljiv kulturni program . 

Sa šest godina iza sebe ovaj festival je stvorio multikulturalnu platformu ulične umjetnosti u Mostaru koja je, zahvaljujući svojoj energiji, povezala veliki broj autora iz Mostara, regije i cijelog svijeta, iznjedrila više stotina umjetničkih radova te time pretvorila mostarske ulice u prepoznatljivu galeriju ulične umjetnosti, priopćeno je.

Festival je pokrenut 2012. godine kao pokušaj da se aktiviraju i ujedine kreativni, mladi stvaraoci te da im se omogući vrijeme i mjesto da djeluju u javnom prostoru grada.

Prva faza kulturnog programa festivala

Festival će se službeno otvoriti večeras u 19 sati, prvom samostalnom izložbom mlade umjetnice iz Zagreba, Antonije Nikolić u galeriji Ćorovića kuće (SPKD Mostar).

Drugi dan festivala, nedjelja 3.lipnja, u 20 sati, mlade vizualne umjetnice iz Sarajeva Enida Delimustafić i Esma Hajrić , održat će predavanje i performans na temu „Kojim očima vidimo stvarnost? Program se održava u Joga centru Sundari (Krpićeva 3)

U srijedu, 6. lipnja u OKC Abrašević s početkom u 20 sati bit će prikazan jedan od novijih filmova o Street Artu koji je dobio brojne nagrade. Riječ je o filmu „SKY'S THE LIMIT“ , kojeg je režirao Jerome Thomas iz Francuske.

Umjetnici stižu iz Brazila, Argentine i Njemačke

Umjetnici koji će početi oslikavanje murala na ovogodišnjem festivalu su Aleksandro Reis iz Brazila te Alan Mayers iz Argentine. Zidovi koji će se oslikavati su u Šantićevoj ulici te na „Maloj sceni“ HNK Mostar.

Festival će u prvim danima, također ugostiti umjetnike iz Berilna , okupljene oko grupe Bridge Across Borders, koji će održati cirkusku radionicu za štićenike JU Dječiji dom Mostar i slikarsku radionicu u sklopu koje će se zajedno s djecom oslikati mural unutar ustanove. Još jedna zanimljiva kreativna aktivnost unutar Doma održat će se s učenicima međunarodne škole iz Hong Konga u suradnji s organizacijom Rustic Pathways, s kojom festival uspješno surađuje već drugu godinu za redom.

Održavanje Street Arts Festivala omogućit će se uz donatorsku i prijateljsku podršku Grada Mostara, Vijeća mladih Grada Mostara, uz partnerstvo s OKC Abrašević, Agencijom Lokalne Demokracije u Mostaru, grupe Bridge Across Borders,Sparka, Fondacije Our Kids, firme Duga Tehna, UWC Mostar, Njemačke Ambasade , Rustic Pathways, Suncokret, Black Dog Pub-a, Sefića Avlija, Print tim, Print grupa te brojnih pojedinaca iz BiH , regije i inozemstva.

 

Kopirati
Drag cursor here to close