Festivalski dani

Street Arts Festival Mostar je počeo: Fasade u gradu mijenjaju boje

Lifestyle / Flash | 24. 05. 2017. u 06:18 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šesti po redu međunarodni Street Arts Festival Mostar počeo je danas 24. svibnja 2017. i trajat će do 6. lipnja 2017. godine.

Festivalska atmosfera počinje se širit u gradu na Neretvi od strane lokalnih stvaratelja, a također su stigli i prvi gostujući umjetnici koji će intervenirati na ulicama i sudjelovati u popratnom programu.

Nove fasade

U početnoj etapi Street Arts Festivala oslikavat će se nekadašnja kasarna na Konaku u predijelu JU Građevinske škole, gdje se prije nekoliko tijedana počela realizirati festivalska aktivnost urbane transformacije prostora.

Prvi festivalski dani također će donijeti boju na fasade na Tekiji, Zvjezdari, Zaliku i u Ulici Blajburških žrtava.

Uskoro će u Mostar početi stizati još gostujućih umjetnika iz drugih gradova BiH, kao i iz Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Argentine,Urugvaja i SAD-a koji će oslikavati murale na različitim dijelovima grada.

Bogat popratni program festivala

Pored toga što revitalizira javni prostor, ovogodišnji festival, kao i proteklih godina ima bogat popratni sadržaj u kojem se mogu pronaći sve generacije.

U parku Zrinjevac danas se u 16 sati održava „Maštograd“ kreativna radionica za djecu koju predvode učenici UWC Mostar.

Službeno otvaranje festivala zakazano je u 19. sati u Ćorovića kući na prvoj samostalnoj izložbi „Gužvanje“Maida Redžića i Milija Đukića, koja se realizira uz podršku SPKD Prosvjeta Mostar.

U četvrtak, 25. svibnja 2017. pozivaju se muzičari na Jam Session događaj u Vinyl baru od 19 sati.

U 21 sat istog dana u Abraševiću se održava se performans tijela u zraku „Ako zaigram neku novu igru „ u izvedbi Nikoline Komljenović i glazbenoj pratnji Ronalda Panze.

Program i detaljne informacije festivala pratite ovdje

Kopirati
Drag cursor here to close