Stolac

Stotine posjetitelja uživale u prvoj večeri SMART Festa

Radi se o festivalu koji je spoj glazbe, kazališta, ulične umjetnosti, filma te svega što bi se moglo svesti pod nazivnik urbane kulture.
Lifestyle / Flash | 15. 06. 2019. u 00:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stotine posjetitelja uživalo je u sadržajima koji su prvog dana priređeni na SMART (Stolac Music and ARTs festival) Festivalu u Stocu.

Radi se o festivalu koji je spoj glazbe, kazališta, ulične umjetnosti, filma te svega što bi se moglo svesti pod nazivnik urbane kulture. 

Ovogodišnji SMART Fest započeo je streetart radionicom koju je realizirao mladi stolački umjetnik Srećko Babić uz pomoć svojih kolega sa Akademije likovnih umjetnosti iz Širokog Brijega, u kojoj su sudjelovali učenici stolačkih osnovnih i srednjih škola.

Službeno otvaranje festivala započelo je predstavom 'Ne igraj na Engleze', Narodnog pozorišta iz Mostara, koja na zanimljiv, ozbiljan, ironičan i duhovit način govori o jednoj od najvećih pošasti bh. društva – kockanju, odnosno ovisnosti o klađenju. 

Program je potom nastavljen premijerom filma ''Domaća zadaća“, koji je organizator, Udruga ''Inicijativa'', realizirala u suradnji sa Srednjom školom Stolac. Cilj filma bila je promocija prava mladih, u prvom redu prava na obrazovanje, a promocija filma realizirana je uz podršku Nansen dijalog centra iz Mostara.N

Na kraju večeri posjetitelji su se opustili uz koncert popularnog benda Diktatori iz Splita, koji su ostavili odličan dojam na publiku na SMART festu 2017., kao prateći bend Marijana Bana, a ove godine su publici u Stocu priredili samostalni koncert sa najvećim hitovima regionalne glazbe.

Za nastup Diktatora okupljene su zagrijali mladi stolački glazbenici Emma i Ivan.

Drugi dan festivala je u subotu, 15. lipnja, a započet će druženjem sa djecom. Predstavu za najmlađe "Autostopom kroz glumu", izvest će glumci Malog teatra iz Mostara.

Festival završava velikim koncertom koji započinje nastupom mladog i perspektivnog benda „Nešto između“ iz Mostara koji je će se publici predstaviti obradama popularnih rock hitova ali i svojim autorskim pjesmama.

Nakon toga će nastupiti jedan od najboljih hrvatskih rock bendova, miljenici glazbenih urednika i publike te jedan od koncertno najatraktivnijih bendova u regiji - Opća opasnost, čime će završiti četvrti po redu SMART fest.

Kopirati
Drag cursor here to close