Zimske radosti :)

Što vas očekuje na skijalištima

Lifestyle / Flash | 04. 01. 2017. u 11:29 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sa skijališta diljem BiH stižu pozivine vijesti, a Bljesak.info vam donosi stanje sa skijališta koja su najbliža Hecegovcima.

Blidinje

Sa skijališta Blidinje Ski & Nature Park javili su kako će za sve posjetitelje biti puštena u rad mala staza, a narednog vikenda najvjerojatnije i velika staza. Snijega ima u prosjeku 40cm, ali i dalje pada.

''Sa skijanjem na maloj stazi krećemo u srijedu 04. siječnja od 09 do 16 sati. Cijene karata: za odrasle – poludnevna 15KM, dnevna 20KM, a za djecu – poludnevna 10KM, dnevna 15KM'', poručuju sa skijališta.

Kako doznaje Udruga Visit Blidinje, dionice iz smjera Tomislavgrada, Jablanice i Posušja su trenutno prohodne, određene ralice su i dalje na terenu. Zbog jakog vjetra i mogućih snježnih nanosa preporučuje se oprez. Vozite oprezno i s obveznom zimskom opremom.

Kupres

Skijalište Sportsko rekreativnog centra Adria-ski na Čajuši kod Kupresa otvoreno je za skijaše od prvog dana Nove godine.

Prema informacijama iz tog skijaškog centra, uređene su i otvorene "S" i "Vuk" staza na kojima je oko 35 centimetara snijega, a u pogonu su ski-liftovi četverosjed i dvosjed.

Iz Adria-ski napominju kako će u tom rekreativnom centru topovi za dodatno zasnježivanje raditi do kraja veljače, te se očekuje da će skijanje biti moguće sve do kraja travnja.

Smještajni kapaciteti unutar hotela su od početka božićnih blagdana rezervirani, a cijene smještaja i drugih usluga nisu se bitno mijenjali od prošle godine.

''Dvenvne karte u rekreativnom centru Adria ski za odrasle iznose 30KM, dok za djecu 14KM, poludnevna od 13 sati iznosi 23KM, a za djecu 17KM'', navedeno je na stranici adriaski.net.

Gosti su uglavnom iz Hercegovine i Dalmacije, doznaje se od direktora Adria-ski Zvonke Bagarića.

Rujište

Poznati Ski i Nature park prirode Rujište blizu Mostara još uvijek nije otvorilo svoje skijalište, jer nije palo dovoljno snijega. Kako su rekli za Bljesak.info trenutno ima dovoljno snijega samo za sanjkanje, ali očekuju veće padavine u narednih nekoliko dana, pa vjeruju da će i skijalište biti omogućeno.

''Dnevne karte za odrasle za skijanje koštaju 15KM, dok je cijena dječjih karata 10KM, a iznajmljivanje kompletne opreme košta 15KM'', rekli su nam iz Snježne kuće.

Rostovo

Službeno otvaranje sezone skijanja na padinama Ski-centra "Rostovo" bila je 30. prosinca, a posljednjih dana skijalište je popunjeno.

Skijalište je idealno za početnike i rekreativce. Staza je opremljena reflektorima što omogućava noćno skijanje, a u srijedu i petak je najavljeno noćno skijanje.

''Dnevna cijena ski karata za odrasle je 18KM dok je dječja 12KM, a poludnevna karta košta 12KM, dok je dječja 10KM. Cijene noćnog skijanja i za odrasle i za djecu koštaju 10KM'', navedeno je na stranici rostovo.ba.

Inače, na Olimpijskim planinama Bjelašnici i Igmanu zahvaljujući novim snježnim padavinama bit će otvoreni novi liftovi. Od 04.01.2017 na Bjelašnici će biti u funkciji trosjedna žičara (Trosjed) te ski liftovi BX i K1.

Na Igmanu će biti u funkciji dvosjedna žičara (Dvosjed) te dva baby ski lifta. Početak nordijskog skijanja na Velikom polju očekuje se u narednim danima.

Ljubitelji skijanja ovog vikenda moći će uživati i na planini Vlašić. Radnici preduzeća koja upravljaju ski stazama na Vlašiću ovih dana intenzivno su radili na umjetnom osnježavanju i reparaciji skijaških staza kako bi sve bilo spremno za početak skijaške sezone.

S obzirom da je palo i prirodnog snijega Ski liftovi Babnovac I i II i Markovac na Vlašiću su već u funkciji, kazao je za ski.ba Ado Kalušić, menadžer vertikalnog transporta. Kalusić  je potvrdio da se cijene ski karata neće mijenjati u odnosu na prethodne godine. Tako će dnevna karta iznositi 27.00 KM, poludnevna 18.00 KM, dok će cijena karte za noćno skijanje iznositi 16.00 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close