Otkrij svoju zemlju

Što TripAdvisor kaže: Koje destinacije morate posjetiti u BiH?

Bosna i Hercegovina nudi pregršt prirodnih ljepota, bogatu povijest i bogat sadržaj, a vjerujemo da će i vas ove preporuke inspirirati za jednodnevni ili višednevni izlet u ove predivne bh. gradove i lokacije.
Lifestyle / Flash | 22. 05. 2020. u 09:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako i vaš odgovor na pitanje: "kakav ti je plan nakon završetka pandemije?" probudi želju da odgovorite :“Želim putovati!" na dobroj ste adresi.

Naime, jedan od načina borbe protiv stresa i anksioznosti koje je možda uzrokovala samoizolacija je zadržati nadu, gledati naprijed u budućnost i planirati sljedeće travel destinacije.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 

Libre 

Objavu dijeli  (@camiboggio)

To je motiviralo Bonjour.ba ekipu da zavire na TripAdvisor, koji je u osnovi knjiga gostiju i prvi instinkt za kojim posegnemo kad poželimo spakovati kofer, istražiti nove ili iznova posjetiti destinacije koje nas pune energijom, gdje smo i pronašli listu od top četiri mjesta koja vrijedi posjetiti u Bosni i Hercegovini.

Bosna i Hercegovina nudi pregršt prirodnih ljepota, bogatu povijest i bogat sadržaj, a vjerujemo da će i vas ove preporuke inspirirati za jednodnevni ili višednevni izlet u ove predivne bh. gradove i lokacije. Otkrijte ih u nastavku.

NACIONALNI PARK UNA

Započnite svoju turneju po Bosni i Hercegovini u Nacionalnom parku Una koji je jedno od područja sa najviše bioraznolikosti na Balkanu.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 

 

Objavu dijeli iris (@irisfatkic)

Vrhunac posjete Nacionalnom parku Una nedvojbeno će biti Štrbački buk, zapanjujući vodopad visok dvadeset pet metara, okružen razglednim vidikovcima gdje možete promatrati i fotografirati kristalno čiste slapove koji kaskadno ulazi u vrtložne bazene.

BAŠČARŠIJA

Krenite ulicom Ferhadija i usput obavite odličan shopping, a zatim svratite do starog grada i prelijepe sarajevske Baščaršije.

Ovdje ćete naći džamije sa zadivljujućim munarama, užurbane uličice sa tradicionalnim rukotvorinama poput bakrenih tanjura, džezvi i bakrenih čajnih setova te obilje cafea na otvorenom za ispijanje domaće ukusne kave.

MOSTAR

Korisnici ove platforme se slažu sa mišlju da postoji jedno mjesto koje ne smijete propustiti u Bosni i Hercegovini, a to je očaravajuće rodno mjesto pisca Alekse Šantića, Mostar.

Ova destinacija je omiljeno mjesto mnogih posjetitelja zbog njegovog slikovitog Starog mosta koji svojim lukom grli rijeku Neretvu u središtu starog grada.

Pogled na Stari Most posebno je dojmljiv tijekom zlatnog sata, kada sunce spušta sjajne zrake na raznobojna pročelja iz okolnih kafića i restorana.

Većina posjetitelja provodi svoje vrijeme u Mostaru istražujući stari grad u kojem se nalaze mjesta poput tradicionalnog hamama, muzeja, džamije i tržnice jer upravo u njima se krije čitav kaleidoskop originalnih, umjetničkih djela, nakita i ručno rađenih proizvoda, što je idealna prilika da svoj dekor obogatite jednim od lijepih suvenira.

VODOPAD KRAVICA

Nedaleko od Mostara, u blizini Ljubuškog, krije se još jedna neizostavna destinacija, a to je vodopad Kravica na kojem vrijedi provesti čitav, sunčan dan uz rijeku Trebižat, gdje se voda slijeva u duboke smaragdne bazene.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 

where I’d rather be quarantined

Objavu dijeli  (@antoniaxhofmann)

Prizor je apsolutno čaroban jer gusta nadstrešnica mahovine i zelenila uokviruje vodopad koji se najbolje vidi sa jedne od okolnih pješačkih staza, iz čamca ili čak možete uživati u slapovima ako doplivate do njih, piše Bonjour.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close