Online dating

Što je "kriptomansa" i zašto je postala novi način zavođenja?

Izraz je skovao The Guardian, a odnosi se na pojavu prisutnu u online dating svijetu, prvenstveno u aplikacijama za traženje partnera, poput Tindera.
Lifestyle / Flash | 13. 03. 2018. u 09:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako ste u zadnjih godinu dana barem jednom otišli na internet, znate da su kriptovalute trend o kojem pričaju gotovo svi.

U kriptovalute ili ulažete, ili želite uložiti, ili vam cijela priča ide neizmjerno na živce, a kojem god teamu pripadate vjerujemo da ćete zbog pojma “kriptomansa” jako okrenuti očima.

Što je “kriptomansa?” Izraz je skovao The Guardian, a odnosi se na pojavu prisutnu u online dating svijetu, prvenstveno u aplikacijama za traženje partnera, poput Tindera. Dio “mansa” se, sasvim jasno, odnosi na romansu, a “kripto” na kriptovalute, javlja Index.hr.

I funkcionira točno onako kako zvuči - osoba s kojom ste se spojili i s kojom započinjete komunikaciju, umjesto klasičnih uleta i pitanja koristi svoje znanje (čak i ako ga nema) o kriptovalutama kako bi vas impresionirala. To znači da će vas muškarac na Tinderu pokušati osvojiti savjetima o ulaganju u kriptovalute.

Sve se odvija relativno brzo, jer “kriptomantičari” ne gube vrijeme. Obično se već nakon dvije ili tri općenite poruke pojavljuje ona o kriptovalutama.

Kopirati
Drag cursor here to close