Preuzmite na vrijeme!

Stižete u Sarajevo? Ova aplikacija će vam olakšati boravak u tom gradu

Do sada je unutar aplikacije realizirano preko 500.000 narudžbi taksi vozila
Lifestyle / Flash | 13. 08. 2019. u 13:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sarajevo taxi u suradnji sa kompanijom Mastercard i UniCredit Bank, uvodi inovacije u svom poslovanju tako što olakšava narudžbu i plaćanje usluga taxi prijevoza u Sarajevu.

Tako od 15. kolovoza korisnici aplikacije ''mojTaxi'' u posebno obilježenim vozilima Udruženja Sarajevo taxi, ne samo da mogu naručiti već i platiti vožnju kroz ovu mobilnu aplikaciju. Potrebno je samo da imaju Mastercard platnu karticu i pametni telefon, dok je internet konekcija dostupna u vozilima.

Do sada je unutar aplikacije realizirano preko 500.000 narudžbi taksi vozila, a sada je napravljen još jedan iskorak kako bi usluga bila još bolja te kako bi bezgotovinsko plaćanje postalo dostupnije svima, navode iz Chapter4 agencije.

Foto: PR / Aplikacija mojTaxi

"Od danas u oko 100 vozila članova Udruženja Sarajevo taksi moguće je platiti uslugu putem aplikacije, samo jednim pritiskom na ekran Vašeg pametnog telefona. Radimo na tome da se broj vozila u kojima je  ova usluga dostupna vremenom povećava, a naš cilj je da bude dostupna u svim vozilima naših članova u što skorije vrijeme", rekao je predsjednik Udruženja Sarajevo Taxi, Enver Suljagić.

Sustav bezgotovinskog plaćanja sa Mastercard karticama omogućava korisnicima da uslugu plate putem aplikacije koja je povezana sa njihovom karticom. Na kraju vožnje, na mobilni telefon korisnika usluge stiže obavijest o visini računa čije plaćanje je potrebno potvrditi, i tako će jednim klikom izvršiti plaćanje usluge taksi prijevoza.

To je moderan i siguran način plaćanja jer se sva komunikacija odvija unutar bankovnog sigurnosnog sustava poštujući najsuvremenije standarde zaštite za kartična plaćanja. Brzina transakcije u današnjem modernom dobu je vrlo bitna, a prvi testovi pokazuju da je za plaćanje preko aplikacije mojTaxi potrebno svega nekoliko sekundi, navode iz agencije.

Foto: PR / Aplikacija mojTaxi

''Gradovi se danas razvijaju velikom brzinom, što naravno dovodi do povećanja potreba građana i turista za učinkovitim uslugama prijevoza uz jednostavan način plaćanja. Uz aplikaciju 'mojTaxi' možete da naručite vozilo i još jednostavnije obavite plaćanje koje je u skladu sa najsuvremenijim sigurnosnim standardima. Sve što Vam je potrebno jeste da budete korisnik Mastercard platne kartice, tako da je usluga dostupna svima koji istu posjeduju pa i strancima u našem gradu, tj. turistima'', naglasio je Amir Trokić, Account Manager BiH u kompaniji Mastercard.

Jednom autorizirana kartica koju klijenti dodaju u svoj 'mojTaxi' profil može se koristiti u posebno obilježenim vozilima „Sarajevo taksija“ koji su u sistemu 'mojTaxi' u Sarajevu.

''Zadovoljstvo klijenata nam je na prvom mjestu. Sigurni smo da će ovakvo inovativno rješenje omogućiti jednostavnije i sigurnije plaćanje vožnje, u bilo kojoj valuti. Gotovina više neće biti jedina dostupna opcija, te smatramo da je ovo izvrsna prilika i taksistima za povećanje broja korisnika'', izjavila je Aldijana Barlov iz Odjela za marketing i komunikacije, UniCredit Bank.

Ovakve inovacije će zasigurno poboljšati kvalitetu usluga taksi službe u Kantonu Sarajevo.

Aplikacija „mojTaxi“ dostupna je putem Google Play i App Store-a, a može se preuzeti i na internetskoj stranici.

Kopirati
Drag cursor here to close