Padaline

Stiže promjena vremena

U Hercegovini padaline krajem dana uglavnom u sjevernim područjima, a u noći na subotu u ostalim dijelovima Hercegovine rijetko može pasti malo kiše.
Lifestyle / Flash | 27. 10. 2017. u 09:18 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno vedro vrijeme. U središnjim i istočnim područjima Bosne po kotlinama ima magle.

 Temperature zraka u 8.00 sati: Drvar 0 stupnjeva, Bugojno i Livno 2, Sanski Most i Sarajevo 3, Grude, Jajce i Srebrenica 4, Bihać, Banja Luka, Bjelašnica, Ivan-sedlo, Prijedor i Tuzla 5, Doboj, Stolac i Zenica 6, Bijeljina i Zvornik 7, Mostar i Trebinje 9, Gradačac 11 i Neum 14. 

 Atmosferski tlak u Sarajevu iznosi 947Pa, za 2hPa je veći od normalnog i opada.

 U središnjim i istočnim područjima Bosne danas prijepodne će po kotlinama biti dugotrajne magle. Od sredine dana naoblačenje sa sjevera će se proširiti na cijelu BiH. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana u Bosni kiša, na vrhovima planina i snijeg. Padaline neće biti obilne.

 U Hercegovini padaline krajem dana uglavnom u sjevernim područjima, a u noći na subotu u ostalim dijelovima Hercegovine rijetko može pasti malo kiše. Vjetar prijepodne bit će slab južnog smjera. Sa dolaskom padalina vjetar mijenja smjer na sjever umjerene jačine, prolazno i sa jakim udarima. U noći na subotu u Hercegovini i jugozapadu Bosne jačanje bure. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu do 22 stupnjeva. U mjestima sa dugotrajnom maglom bit će niža temperatura zraka.

U Sarajevu će danas prijepodne biti magla. Od sredine dana se očekuje naoblačenje. Kiša od večernjih sati prema kraju dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 15 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close