Sljedeći tjedan

Stiže nam veliko zatopljenje i visoke temperature

Lifestyle / Flash | 28. 05. 2017. u 07:06 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon hladne fronte koja je tijekom svibnja pogodila BiH, stiže prvi val vrućina. Tako se najavljuje porast temperatura koje bi već idući tjedan trebale ići i do 33 stupnja.

Meteorolozi upozoravaju kako će ljeto biti dugo s razdobljima toplinskih udara. Nisu isključene ni brojne alergijske reakcije i druge poteškoće prouzročene tim visokim temperaturama.

Anticiklona, koja je i zaslužna za stabilne vremenske prilike u većem dijelu Europe, tijekom ljetnih mjeseci širi se prema istoku, uspostavljajući južno visinsko strujanje.

Idući tjedan će biti sunčano i stabilno, a takvo vrijeme će alergičarima vrlo vjerojatno teško pasti. Najviše dnevne temperature kretat će se od 27 do 32, a u okolici Zenice, Banje Luke i Mostara mogu se očekivati i 33 °C.

Jutra će postajati sve toplija, temperature će se u Bosni kretati od 14 do 18 stupnjeva, a u Hercegovini od 17 do 21 °C. Takve temperature najavljuju se za iduća dva tjedna.

Inače, jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku.

Prema temperaturama izmjerenim u osam sati Bjelašnica je s 4 stupnja bila najhladnija, a Mostar sa 22 najtopliji.

U Jajcu i Sarajevu je izmjereno 10 stupnjeva na Ivan Sedlu 11, Sokocu i Tuzli 12, Bihaću, Bugojnu, Sanskom Mostu 13, Banjoj Luci, Livnu, Prijedoru, Srebrenici, Zenici i Zvorniku 14, Gradačcu 15, Bijeljini i Doboju 16, Grudama 17, Trebinju 18 i Neumu 21, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close