Promjena vremena

Stiže nam hladna fronta - bit će i snijega

U petak će u Bosni kiša polako prelaziti u snijeg.
Lifestyle / Flash | 03. 03. 2021. u 08:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano. Lokalno po kotlinama u Bosni ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Drvar -6; Bugojno i Livno -5; Sanski Most -4; Bihać, Jajce, Tuzla i Zenica -3; Banja Luka, Doboj i Ivan-sedlo -2; Bijeljina i Sarajevo -1; Bjelašnica i Grude 1; Gradačac i Trebinje 5; Mostar i Neum 7 stupnjeva. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 958Pa, za 16hPa je veći od normalnog i opada.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 19°C.

U Sarajevu sunčno. Najviša dnevna temperatura zraka oko 17°C.

Objavljena je i prognoza za sljedeća tri dana:

ZA 4. 3.2021 (Četvrtak), sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku. Nešto više naoblake očekuje se u zapadnim i sjeverozapadnim dijelovima. U jutarnjim satima u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 0 do 4, na jugu do 7, a najviša dnevna od 10 do 16, na jugu i sjeveru do 18 stupnjeva.

ZA 5. 3.2021 (Petak), umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tijekom dana sa kišom u zapadnim i jugozapadnim djelovima. Krajem dana kiša se očekuje i u ostalim dijelovima. U večernjim satima, padom temperatura kiša će ponegdje u Bosni prelazit u susnježicu i snijeg. Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu do 9, a najviša dnevna od 8 do 13, na jugu do 16 stupnjeva.

ZA 6. 3.2021 (Subota), umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutranjim satima, ponegdje u središnjim i istočnim područjima sa susnježicom i slabim snijegom. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu do 7, a najviša dnevna od 2 do 7, na jugu do 11 stupnjeva, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorloškog zavoda.

Kopirati
Drag cursor here to close