Prognoza

Stiže jako jugo

Danas se očekuje postupno povećanje oblačnosti prije podne. U drugom dijelu dana pretežno oblačno vrijeme.
Lifestyle / Flash | 10. 02. 2019. u 09:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjerena oblačnost. Lokalno po kotlinama u Bosni ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 7.00 sati (°C): Sokolac -6; Bugojno -3; Bijeljina i Tuzla -2; Brčko, Sanski Most, Sarajevo i Srebrenica -1; Banja Luka, Bjelašnica, Doboj, Livno, Prijedor, Široki Brijeg i Zvornik 0; Grude 1; Mostar 2; Trebinje 3; Gradačac 4; Bihać 10°C.

Danas se očekuje postupno povećanje oblačnosti prije podne. U drugom dijelu dana pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima u Hercegovini se očekuje slaba kiša. Puhat će slab vjetar do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Od večernjih sati i tijekom noći na ponedjeljak bit će i jakih udara juga.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12°C.

U Bosni i Hercegovini će u ponedjeljak, 11. veljače biti oblačno vrijeme. Prelazak frontalnog poremećaja sa zapada uvjetovat će kišu u cijeloj zemlji, na planinama snijeg.

U večernjim satima u središnjim i istočnim područjima Bosne slab snijeg će padati i u nizinama. Prijepodne će biti jakog juga. Sa dolaskom padavina vjetar mijenja smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11 stupnjeva.

Tijekom dana doći će do  postupnog pad temperatura zraka.  U Bosni će u utorak, 12. veljače biti pretežno oblačno vrijeme sa sunježicom i snijegom. U Hercegovini će biti umjereno oblačno i bez padavina. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2, na jugu zemlje od 2 do 5, a najviša dnevna uglavnom između 0 i 5, na jugu do 8 stupnjeva , priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close