Tomislavgrad

Stećak organizira Reviju tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice

Lifestyle / Flash | 14. 06. 2016. u 10:01 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga za očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u BiH "Stećak" u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika 2. srpnja s početkom u 19 sati u Gradskoj sportskoj dvorani u Tomislavgradu organizira treću po redu Reviju tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske.

Projekt se održava pod pokroviteljstvom člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragana Čovića, Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlade Hercegbosanske županije i općine Tomislavgrad.

Kako je priopćio organizator, u reviji i natjecanju sudjeluju 25 djevojka iz 19 država širom svijeta i to Švicarske, Švedske, Srbije, Slovenije, SAD, Rumunjske, Perua, Njemačke, Makedonije, Mađarske, Kosova, Italije, Čilea, Crne Gore, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Belgije, Austrije, i Argentine. Među natjecateljicama bira se najljepša djevojka te prva i druga pratilja a organizator je već počeo sa svojevrsnim prednatjecanjem odnosno otvoreno je glasovanje za najfotogeničniju djevojku u hrvatskoj narodnoj nošnji na način da je Udruga "Stećak" na svojoj facebook stranici objavila fotografije svih djevojaka koje su se prijavile za natjecanje.

Djevojka koja osvoji najveći broj glasova na Facebook stranici bit će proglašena najfotogeničnijom Hrvaticom u narodnoj nošnji i pridružit će se trima najljepšim djevojkama u hrvatskoj narodnoj nošnji koje će proglasiti stručni žiri tijekom svečanoga finalnoga programa 3. Revije tradicijske odjeće i izbora najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske.

Natjecateljice će posjetiti Sarajevo, Knin i Mostar a osnovni cilj ovakvog susreta djevojaka hrvatskih korijena, po riječima organizatora, povezivanje je Hrvata iz cijeloga svijeta u svrhu promicanja zajedničke tradicijske kulture, upoznavanje i pružanje potpore Hrvatima u BiH, a posebice u jačanju i očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta.

U prigodnom programu u finalnoj večeri najavljen je nastup hrvatskog pjevača, gitariste i skladatelja Krunoslava Kiće Slabinca.

Kopirati
Drag cursor here to close