Koristan trik

Stavite šalicu riže u ormar s odjećom

Ako ste do danas mislili da od riže nema druge koristi, evo nekoliko razloga zašto staviti rižu u garderobu.
Lifestyle / Flash | 20. 09. 2020. u 19:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Znamo kako se sve može koristiti u kuhinji, ali postoje i neki trikovi za korištenje riže koji se ne tiču samo kuhanja.

Ako ste do danas mislili da od riže nema druge koristi, evo nekoliko razloga zašto staviti rižu u garderobu.

Skupljač vlage

Ako ste čuli za trik da se u rižu stavi mobitel kada vam padne u vodu, znate da taj trik i djeluje jer će sakupiti vlagu. Ovo je korisna informacija ako znamo se u garderobu može zavući vlaga i uzrokovati pojavu neugodnog mirisa, a posljedica je nedovoljno osušene odjeće ili viška vlage u prostoriji. Sad kad smo sve objasnili jasno je da riža može pomoći.

Osvježivač zraka

Kako će upiti vlagu iz prostorije, tako će i djelovati kao osvježivač zraka. Ne morate trošiti puno novca i vremena kako biste pronašli savršen miris za garderobu (ili kuću) već ga možete napraviti sami i to tako da dodate par kapi vašeg omiljeno esencijalnog ulja riži, piše Ordinacija.hr

Evo kako napraviti „mirisnu“ rižu

Sve što trebate je jedna šalica riže, a savjet je da koristite običnu bijelu, malo esencijalnog ulja, posudu u koju ćete staviti rižu, malo tkanine i gumica.
Rižu pomiješajte s 10-ak kapi esencijalnog ulja u posudi. Uzmite komad prozračne tkanine i posudu njome prekrijete. Gumicom sve dobro učvrstite.

Posudu s rižom stavite u garderobu, na mjesto gdje ljubimci i djeca neće moći dohvatiti. Nakon par mjeseci zamijenite rižu novom rižom tj. osvježivačem zraka. Ako koristite smeđu rižu umjesto bijeli, brže ćete ju morati zamijeniti jer i brzo prestane djelovati.

Ako želite da vam rublje divno miriše dodajte mu:

Sok od limuna

Limun djeluje kao prirodni izbjeljivač , a uz to će vaše rublje nakon pranja neodoljivo mirisati.

Soda bikarbona

Baš kako ju stavljate u hladnjak da upije sve neugodne mirise, tako je možete dodati rublju kako bi pojačao miris prašku.

Esencijalna ulja

Ona su idealno prirodno sredstvo za borbu protiv bakterija i plijesni. Dovoljno je dodati par kapi ulja lavande, eukaliptusa, mente kako biste spriječili nastanak plijesni ali i neugodan miris po vlazi.

Kopirati
Drag cursor here to close