Pusa

Sretan Vam Međunarodni dan ljubljenja!

Lifestyle / Flash | 06. 07. 2016. u 07:58 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Širom svijeta danas će biti obilježen Međunarodni dan ljubljenja. Inicijativa za ovaj dan potekla je iz Velike Britanije, kada je prije nekoliko godina organizirano nacionalno natjecanje u ovoj „disciplini”.

Bez stresa

Bilo da poljubac ima romantično značenje, ili je sinonim za pozdrav, to je običaj poznat gotovo svim kulturama. Načini na koji se razmjenjuju ovi znaci nježnosti se razlikuju. Poljubac pak između muškarca i žene najnježniji je, a s druge strane i najsnažniji ljubavni dodir koji odaje želju za potpunim i tjelesnim i duševnim stapanjem.

Svima omiljeni 'francuski' poljubac stimulira usnice i jezik, područja vrlo osjetljiva na dodir. Ovaj senzualni poljubac nas opušta i rješava stresa, podiže samopouzdanje, ali i ima učinak poput vježbanja.

Naime, vrući poljupci pomažu i u trošenju kalorija, a prema nekim istraživanjima, poljubac koji traje minutu sagorijeva čak 26 kalorija te aktivira 30-ak mišića. Prosječan čovjek u životu pak provede 20 tisuća minuta ljubeći se.

Ovo je sasvim dovoljno razloga da danas poljubite najdražu vam osobu ili nekoliko njih, kako bi ih podsjetili koliko su vam važne!

Zanimljivo

U američkoj saveznoj državi Wisconsin zabranjeni su strastveni poljupci, a u Michiganu je muškarcima zabranjeno da svoje žene ljube nedjeljom. U Iowi su uvedena vremenska ograničenja za ljubljenje u javnosti, a u Rusiji je ljubljenje na javnom mjestu zabranjeno.

Virusi prehlade se prije svega šire kontaktom ruku sa očima i nosom, prema tome, slobodno se ljubite!

Kopirati
Drag cursor here to close