Nove teorije

SPOILER| Nova teorija o Jonu Snowu mijenja cijeli tijek Igre prijestolja

Lifestyle / Flash | 14. 08. 2017. u 21:21 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čini se se da je sedma sezona najviše do sada zaludila milijunsku Game of Thrones zajednicu. To ustvari nije čudno. Serija se bliži kraju, a radnja je odavno prešišala posljednju knjigu. Milijuni diljem svijeta jedva čekaju svaku novu epizodu, nakon svake završne špice krenu bujati teorije, a svaka sekunda serije gleda se pod povećalom.

Ukoliko se pokaže točnom, najnovija teorija koja se širi internetom bit će to nešto što će potpuno promijeniti cijelu priču, seriju i povijest Westerosa, piše Index.hr.

OPREZ! SADA IDU TEŠKI SPOJLERI

Dakle, dok je čitala nekakav stari tekst, Gilly je Samu ispričala priču o poništenju nekakvog vjenčanja. Gilly je tako pročitala da je Rheagar poništio vjenčanje. Iako je Sam nije doživio, fanovi diljem svijeta jesu.

Naime, ukoliko je riječ, a mogla bi biti, o Rheagaru Targaryenu, to bi mogla biti potpuna prekretnica. On je bio oženjen za Eliu Martell i imali su dvoje djece. No, u prošloj sezoni dobili smo naznake dugogodišnjih spekulacija - da su Rheagar i Lyanna Star roditelji Jona Snowa, odnosno, da je on Rheagarovo kopile, a ne nepriznato dijete Neda Starka.

Ako je zaista Rheagar Targaryen zatražio poništenje braka od Elie Martell, onda je moguće da se oženio za Lyannu Stark i da je Jon njihovo zakonito dijete.

A to mijenja sve.

U tom slučaju, Jon je zakoniti nasljednik prijestolja Sedam kraljevina te pravi Targaryen, a ne nepriznato kopile. Drugim riječima, on ima više prava na prijestolje od Daenerys Targaryen jer je zakoniti sin zakonitog prijestolonasljednika i po tome prvi u liniji.

Zašto Sam nije reagirao kad mu je Gilly?

Pa prvo, jer je bio živčan što ga meštri ne doživljavaju. Sam nema razloga da posumnja u Jonovo podrijetlo. S druge strane, Daenerys je vjerojatno posumnjala da Jon ima neke veze s Targaryenima jer mu je zmaj dopustio da ga pomazi.

U slučaju da je ova teorija točna, ona bi se mogla osjetiti ugroženo. No, mogli bi i zajedničkim snagama vratiti prijestolje svojih predaka.

Kopirati
Drag cursor here to close