Spasitelji i lovci u akciji prehranjivanja ugrožene divljači

Lifestyle / Flash | 19. 02. 2012. u 10:36 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijska javna ustanova za zaštićena prirodna područja Sarajevo u suradnji sa sarajevskim Klubom spasavalaca 2000, Sarajevskim lovačkim društvom i rendžerima organizirala je danas akciju dostave hrane divljači koja nastanjuje područja Skakavca, Bijamabara i Vrela Bosne.

Srne, divlje svinje i divlji zečevi te ptice koje nastanjuju ta područja ugrožene su zbog velikih snježnih nanosa te im nedostaje hrane, zbog čega je i organizirana današnja akcija.

Na standardnim hranilištima divljači i ptica bit će postavljena hrana, a namjerava se i pronaći divljač koja se otežano kreće kroz snijeg.

Direktor županijske javne ustanove za zaštićena prirodna područja Osman Delić u izjavi za Fenu kaže da je prethodnih dana organizirana dostava žita i sijena za divljač i ptice na području Bijambara, ali su nadzornici tada uvidjeli da se teško kretati kroz snijeg zbog čega su i pozvali članove Kluba spasavalaca 2000 da im u današnjoj akciji pomognu sa svojom opremom.

Delić naglašava kako postoji bojazan i od pasa lutalica koji bi slijedeći trag do divljači mogli životno ugroziti.

Predsjednik sarajevskog Kluba spasavalaca 2000 Paša Grbo ističe za Fenu da je ovaj klub tjelesna i moralna podrška, u slučaju eventualne nesreće. U akciji je angažirano deset pripadnika Kluba spasavalaca.

I lovci Sarajevskog lovačkog društva su u akciji , a predsjednik društva Emir Tuzlak kazao je u izjavi za Fenu da za sada nemaju informacija o stradaloj divljači, a današnja akcija uz pomoć mehanizacije i motornih sanki je organizirana kako bi se došlo do divljači koja se ne može kretati kroz duboki snijeg.

Slične akcije bit će organizirane i u buduće na drugim područjima gdje se za to ukaže potreba sve dok bude snježnih nanosa koji ponegdje dosežu visinu i do dva metra.

Kopirati
Drag cursor here to close