Michael Moore

Snima se film o Donaldu Trumpu

Lifestyle / Flash | 17. 05. 2017. u 13:25 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poznati redatelj Michael Moore priprema dokumentarac o američkom predsjedniku Donaldu Trumpu, potvrdio je Moore na društvenim mrežama. Moore je poručio da Trump „ima razloga da bude zabrinut“. Redatelj je slavu stekao globalno poznatim dokumentarcem o bivšem predsjedniku SAD George Bushu mlađem, ali i filmovima o lošoj zdravstvenoj zaštiti u SAD.

Sada je istaknuo da se posvetio filmu o Trumpu koji će se zvati "Fahrenheit 11/9,", a naslov je referenca na njegov film o Bushovoj katastrofi u Iraku i Afganistanu koji se zvao "Fahrenheit 9/11,".

Datum u naslovu novog filma o Trumpu se odnosi na 11. studeni kada je objavljeno da je Trump pobijedio na izborima. Film se priprema u tajnosti, a redatelj najavljuje da će, konačno, „ovaj kaos biti okončan“, kada film bude prikazan.

''Trump do sada ima neku vrstu teflonske zaštite. Što god na njega bacite on ostane uspravan, činjenice, realnost, pamet ga ne mogu pobijediti. Čak i kad bi se sam ranio, on bi ujutro ustao i twittao. Ali, sve to će se okončati s ovim filmom'', najavio je Moore.

Njegov dokumentarac o Bushu mu je donio nagradu u Cannesu, a zaradio je oko 200 milijuna eura što ga čini najprofitabilnijim dokumentarnim filmom u povijesti. Moore je bio jedan od rijetkih javnih radnika koji je prognozirao Trumpovu pobjedu na izborima.

Kopirati
Drag cursor here to close